Sanders ne dolazi jer Budvani nemaju novca da ga plaćaju

2 komentar(a)
Sanders, Foto: Cev.lu
Sanders, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 17.10.2015. 10:53h

Iako je još 4. avgusta iz Budvanske rivijere najavljen kao prvo pojačanje za sljedeću sezonu, Kanađanin Tajler Džejms Sanders, definitivno, neće igrati za crnogorskog šampiona u Ligi šampiona (rivali su ruski Zenit, turska Halkbanka, austrijski Hipo Tirol).

S obzirom na to da se po ovom pitanju nijesu oglašavali iz budvanskog kluba, potvrdu ove informacije smo dobili od menadžerske agencije kanadskog tehničara, LZ SportPro, čiji je vlasnik Đorđe Matijašević, sin bivšeg selektora Crne Gore Nikole Matijaševića.

"Sanders neće doći, Budvani su javili da nemaju novca da ispune ugovor koji je potpisao. Moram napomenuti da je novi direktor Marko Vujović veoma profesionalan. Pokušao je da riješi situaciju, ali obzirom da ne mogu da ispune ono što je potpisano, Sanders definitivno neće doći. Pokušaću maksimalno da nađem drugi klub igraču kako bi izbjegao spor koji ne bi dobro došao Budvi", rekao je za “Vijesti” Đorđe Matijašević.

Nedolazak kanadskog reprezentativca samo potvđuje da je Budvanska rivijera u velikim finansijskim problemima (vjerovatno i organizacionom jer je izdat nalog za hapšenje predsjednika Miloša Marovića u okviru istrage koja se vodi oko prodaje i razmjene 26.000 kvadrata u zeleđu plaže Jaz), uzrokovanim i tužbama bivših igrača za neisplaćene ugovorne obaveze.

Kako nezvanično saznajemo, Budvani su krenuli sa rješavanjem nagomilanih problema, pa su u međuvremenu regulisali tužbe koje su pristigle preko Evropske odbojkaške konfederacije (Dukić, Falaski, Hoho), ali još ne one koje su podnijete preko Svjetske odbojkaške federacije (Kala, Radke, Danger).

Zbog toga je na čekanju realizacija transfer sertifikata za strance koji su trenutno u Budvi, a to su srpski internacionalci Lazar Ćirović (primač servisa) i Aleksandar Ivković (tehničar), Bugarin Vanelin Kadankov (korektor), te dvojac iz Bosne i Hercegovine, Luka Šormaz (tehničar) i Azar Eminović (srednji bloker).

Naš šampion je, za razliku od svih ostalih timova u LŠ, za sada jedino licencirao domaće igrače, i to njih sedam - Vojina Ćaćića, Ivana Rašovića, Luku Babića, Ivana Ječmenicu, Nikolu Lakčevića, te dvojicu kadeta, Veljka Marovića i Miljana Kastratovića...

Bonus video: