Italija i Francuska najbliži finalu

0 komentar(a)
Odbojkaši Slovenije, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Slovenije, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 17.10.2015. 12:01h

Počinje rasplet na Evropskom prvenstvu za odbojkaše u Bugarskoj i Italiji. Završnica se igra u Sofiji, a za finale će se boriti Italija, Bugarska, Francuska i Slovenija.

Polufinalni program otvaraju Italija, šestostruki prvak Evrope, koja juri treće uzastopno finale, i debitant u ovom društvu, Slovenija.

"Prije početka EP sam bio rekao da je Slovenija odlična ekipa i da može da bude prijatno iznenađenje. Tako je bilo već od grupne faze, kada je namučila Poljsku i Belgiju. Moraćemo da budemo veoma oprezni, a nadamo se da možemo i bolje od srebra koje smo osvajali na prethodna dva EP", kaže korektor Italije Ivan Zajcev.

Slovenci su već ostvarili istorijski uspjeh, ali će pokušati da se domognu i medalje. Selektor Slovenije, legendarni Italijan Andrea Đani, koji je sa “azurima” kao igrač osvojio skoro sve što se osvojiti moglo (osim olimpijskog zlata), a bio je i godinu u stručnom štabu Italije, kaže da će u polufinalu imati “čudan osjećaj”.

"Prvi put igram protiv Italije, ne znam kako ću se osjećati. Skoro 30 godina sam bio vezan za Italiju, a sad smo protivnici. Tokom intoniranja himne ću sigurno doživjeti određene emocije, ali kad počne meč, sve ću zaboraviti. Uradiću sve da moja ekipa pobijedi, a to je Slovenija", rekao je Đani.

Bugarska i Francuska polufinale dočekuju bez poraza. “Trikolori” su u odličnoj formi, ali će Bugarska imati prednost domaćeg terena.

"Tajna našeg uspjeha je timski duh, svi daju sve od sebe. Vjerujem da je posvećenost je osnov svega. Nismo Njemačku slučajno dva puta savladali po 3:0. Vjerujem da će Bugarska upisati još dvije pobjede na Evropskom prvenstvu", optimista je tehničar Bugara Georgi Bratoev.

Kao Bugari, ni Francuzi nikada nijesu bili prvaci Evrope, ali su, poput današnjeg rivala, osvajali medalje.

"Čeka nas pakao u Sofiji, znamo da ćemo igrati pred 13 hiljada uglavnom domaćih navijača. Zato je ključ uspjeha koncentracija i strpljenje, posebno na početku meča. Biće težak meč, jer, moram da priznam, Bugarska je igrala prilično dobro do sada", rekao je tehničar Francuske Benjamin Tonjuti.

Bonus video: