Lirske apstrakcije suptilnog kolorita

Izložba u Tivtu nosi naziv "Vrijeme je za malo nježnosti"
126 pregleda 1 komentar(a)
Rad Milanke Bajčetić (novina)
Rad Milanke Bajčetić (novina)
Ažurirano: 16.10.2015. 10:56h

Izložba slikarke Milanke Bajčetić postavljena je u galerijskom prostoru Upravne zgrade kompanije „Adriatic Marinas - Porto Montenegro“ u nekadašnjem Domu Vojske na Seljanovu, i trajaće do 15. novembra.

Bajčetićeva se tivatskoj likovnoj publici predstavlja projektom „Vrijeme je za malo nježnosti“, suptilnog kolorita, sa lirskim apstrakcijama i minimalističkim linearnim naznakama ljudskog tijela.

Ovom njenom najnovijem umjetničkom projektu, prethodilo je višegodišnje slikarsko usavršavanje - autodidaktičko i u okviru neformalnih slikarskih škola.

„Dosadašnja izložbena aktivnost Bajčetićeve: Podgorica, Kotor, Danilovgrad, Kolašin, Nikšić, Pljevlja... ukazuje na slikarska ostvarenja u okviru figuralnih sistema i pretežno tematsko opredjeljenje za pejzaž i mrtvu prirodu.

Karakteriše ih crtački i koloristički pristup impresionističkog i ekspresionističkog tretmana koji u pojedinim slučajevima ne zaostaje za kvalitetom određenog broja akademski obrazovanih slikara“, istakao je tim povodom istoričar umjetnosti Aleksandar Čilikov.

Bonus video: