Zindoviću nije prvi put da napušta Zatvor Bijelo Polje

Iz ZIKS-a tvrde da je Zindović mogao boraviti u Zatvoru Bijelo Polje, iako na njihovom sajtu tvrde da se to odjeljenje koristi jedino za osuđenike sa kratkim kaznama
109 pregleda 10 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 15.10.2015. 05:18h

Osuđenik Jovica Zindović i ranije je napuštao zatvorsku ćeliju i išao u Mojkovac da posjeti bolesnu majku.

To su “Vijestima” saopštili iz ZIKS-a.

"Osuđenom licu J. Z., do sada je jednom bila odobrena posjeta teško bolesnom članu uže porodice i to 23. 07. 2015. godine. Posjeta je bila odobrena na osnovu priložene medicinske dokumentacije o zdravstvenom stanju teško bolesnog člana uže porodice (majke), te pozitivnog mišljenja nadležnih službi Zatvora Bijelo Polje", kazali su iz ZIKS-a.

Drugi put kada mu je dozvoljena posjeta - 7. oktobra, kada je utekao zatvorskim čuvarima.

Iz te ustanove tvrde da je Zindović mogao boraviti u Zatvoru Bijelo Polje, iako na njihovom sajtu tvrde da se to odjeljenje koristi jedino za osuđenike sa kratkim kaznama.

U odgovorima se pozivaju na Zakon o izvršenju krivičnih sankcija, u kome piše da “osuđeno lice može biti premješteno iz jedne organizacione jedinice u drugu kada je to potrebno...”.

"Nakon sprovedene cjelokupne procedure prijema osuđenog lica, odnosno izvršene opservacije u organizacionoj jedinici KPD Podgorica, odsjeku za ispitivanje ličnosti, odjeljenju za psiho-socijalnu dijagnostiku i izvršene procjene bezbjednosti, osuđenik J. Z. premješten je u organizacionu jedinicu Zatvor Bijelo Polje, a iz razloga bezbjednosti jer je ustanovljeno da je isti u vrlo lošim odnosima sa više zatvorenika u KPD Podgorica”, objasnili su iz ZIKS-a na čijem je čelu Miljan Perović.

Dodali su da je u bjelopoljski Zatvor proteklih godina premješteno više osuđenika sa dugim kaznama.

"Osuđeno lice J. Z. nalazio se u pritvorskoj jedinici Zatvora Bijelo Polje od 13. 01. 2013. do 06. 10. 2014. godine. Takođe, isti se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u organizacionoj jedinici Zatvor Bijelo Polje od 06. 10. 2014. do 07. 10. 2015. godine, kada je prilikom sprovođenja van Zatvora Bijelo Polje pobjegao pripadnicima zatvorske policije”, kazali su iz Zavoda.

Zindović je krajem marta 2014. osuđen na 15 godina i tri mjeseca zatvora, jer je iz "magnuma" pucao u glavu Luke Popovića.

Prema optužnici, 13. januara 2013. s umišljajem je ubio Popovića u žabljačkom hotelu "Enigma".

Bonus video: