Šćekiću, Dizdareviću, Tomiću i Aliću određen pritvor do 72 sata

Dizdarević, Šćekić, Tomić i Alić suspendovani su 7. oktobra, odnosno iste večeri kada je Zindović utekao čuvarima koji su ga iz zatvora sproveli do porodične kuće u Mojkovcu
53 pregleda 0 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.10.2015. 18:38h

Suspendovanom načelniku bjelopoljskog zatvora Goranu Šćekiću (53), rukovodiocu Odsjeka sprovodničkog obezbjeđenja Safetu Dizdareviću (55) i sprovodnicima Dušku Tomiću (26) i Seadu Aliću (41) zamjenik osnovnog državnog tužioca Denis Zvrko odredio je pritvor do 72 sata.

Šćekić, Dizdarević, Tomića i Alić danas su uhapšeni zbog bjekstva osuđenika Jovice Zindovića.

"Policijsko – tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da je G.Š. prekoračenjem granica svojih ovlašćenja i nevršenjem svojih službenih dužnosti, u svojstvu službenog lica – načelnika Zatvora Bijelo Polje, omogućio bjekstvo licu lišenom slobode koje je bilo na izdržavanju kazne zatvora, Jovici Zindoviću, prilikom davanja pogodnosti posjete teško bolesnom članu uže porodice, 07. oktobra 2015. godine u Mojkovcu. Šef sprovodničke službe i službenici ovog Zatvora, S.D, S.A. i D.T, sumnjiče se da su kao službena lica omogućili Zindoviću bjekstvo prilikom davanja pogodnosti posjete teško bolesnom članu uže porodice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da će uhapšeni, po nalogu postupajućeg tužioca biti privedena tom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, jake policijske snage opkolile su kuću Dizdarevića i nedugo zatim izveden je sa lisicama.

Isti zvor saopštio je da je Dizadarević uhapšen zbog bjekstva osuđenika Jovice Zindovića.

Dizdarević, Šćekić, Tomić i Alić suspendovani su 7. oktobra, odnosno iste večeri kada je Zindović utekao čuvarima koji su ga iz zatvora sproveli do porodične kuće u Mojkovcu.

Iz ZIKS-a su tada saopštili da je osuđeni za ubistvo Luke Popovića dobio urednu dozvolu da posjeti bolesnog člana uže familije.

Propust su, navodno, napravili čuvari sa dugim cijevima koji su ga čuvali, jer između ostalog nijesu ispoštovali naredbu da ga do kuće isprate uz policijsku asistenciju.

Bonus video: