U MJESTU PINJEŠ

Ulcinj: U nesreći na gradilištu poginuo Miroslav Glušica

Nesreća se dogodila oko 13 časova na četvrtom spratu sedmospratnice, kada se na Glušicu srušila betonska ploča i poklopila ga sa drugom, koja je već bila uklonjena
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2019. 18:04h

Nikšićanin Miroslav Glušica (37) poginuo je prilikom rušenja dva nelegalno sagrađena sprata na objektu, u naselju Pinješ u Ulcinju.

Nesreća se dogodila oko 13 časova na četvrtom spratu sedmospratnice, kada se na Glušicu srušila betonska ploča i poklopila ga sa drugom, koja je već bila uklonjena.

Povrede je tada zadobio još jedan radnik, koji je hospitalzovan u bolnici u Baru, ali su "Vijestima" u ulcinjskoj Hitnoj pomoći kazali da je on van životne opasnosti.

Komšije koje su čule prasak i odmah otišle na lice mjesta, ispričale su novinaru “Vijesti” da je Glušica u početku jaukao i tražio pomoć.

"Nakon dvadeset minuta, sve je utihnulo", rekao je  jedan od njih.

Glušici nijesu mogli da pomognu ni kolege iz nikšićke firme “DM kompani”, angažovane na rušenju. Oni su uz velike napore pokušavali da ga izvuku, ali nije pomogao ni brzi dolazak vatrogasaca koji nijesu imali uslova da na četvrtom spratu uklone ploču.

Oko 18,30 sati, tijelo radnika još se nalazilo na mjestu nesreće, a u Ulcinju se očekivao dolazak specijalizovane dizalice iz Podgorice.

U Upravi za inspekcijske poslove nijesu mogli da saopšte nikakve detalje.

"Inspektori su na terenu, tako da vam danas ne možemo dati bilo kakve informacije. Ovo je šok za sve nas", kazali su "Vijestima" u Upravi.

Šestospratnica je u vlasništvu ulcinjskog biznismena Muja Redže, koji je bio na licu mjesta, iza policijske trake.

"Tragedija i moje saučešće porodici. Trebalo je neko da pogine, pa da svi konačno vidimo da se rušenja obavljaju na nekvalifikovan način”, kazao je Redža.

Mjesto nesreće obezbjeđivala je policija, gdje su, osim vatrogasaca, bili inspektori i izvođači radovi.

Galerija