Đeka: Ne plaši me Kalačeva najava da će podnijeti krivičnu prijavu

U odgovoru Kalaču Đeka je naveo da će sumnje i indicije ostati sve do odluka Tužilaštva i Vrhovnog suda
63 pregleda 1 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.10.2015. 13:08h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka kazao je da ga ne plaši najava advokata iz Rožaja Nuša Kalača da će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu zato što je na konferenciji za novinare ukazao na korupciju u portupku koji Kalač vodi protiv najjužnijeg grada.

Đeka je kazao i da ne zna zašto se Kalač prepoznao u njegovoj priči sa presa.

"Posebno zato što tvrdi da je u ovom sporu sve čisto. Pa ako je tako, onda će tužilaštvo, kome smo se obratili da hitno ispita ovaj slučaj imati lak posao. Još lakše će njegovi navodi biti potvrđeni u postupku revizije", napisao je Đeka u odgovoru Kalaču.

Đeka je na presu kazao da spor datira od od prije tri decenije i "da sve analize ovog apsurdnog postupka ukazuju na postojanje korupcije koju tužilaštvo mora istražiti". On je ocijenio da je to flagrantan primjer kršenja zakona na štetu Opštine Ulcinj i apelovao na državne institucije da spriječe naplatu sudske odluke koja, kako tvrdi, u genezi ima sve obrise koruptivne afere.

U odgovoru Kalaču Đeka je naveo da će sumnje i indicije ostati sve do odluka Tužilaštva i Vrhovnog suda.

"O ovom slučaju već su obaviješteni svi organi u sistemu vlasti u zemlji a potrebne detalje dobiće i strane diplomate. I nije tu riječ ni o kakvom pritisku, kako to nevješto želi prikazati advokat. Rad svih državnih službi i institucija mora biti potpuno javan i transparentan", kazao je Đeka.

Dodao je da nikakve najave podnođenja krivičnih prijava neće sputati da učini sve da Opština Ulcinj ne trpi ogromne štete zbog spornih odluka sudova.

"Naprotiv, odavno smo neodlučnost, kolebanje i strah ostavili iza sebe" kazao je Đeka.

Bonus video: