Prošlosezonski istorijski uspjeh nameće obavezu

Volej star je u prošloj sezoni prvi put stigao do finala Kupa (gdje je poražen od neprikosnovene Budvanske rivijere) i bio treći u prvenstvu, drugu sezonu zaredom
105 pregleda 0 komentar(a)
OK Volej star, Foto: OSCG
OK Volej star, Foto: OSCG
Ažurirano: 13.10.2015. 09:59h

Odbojkaši Volej stara pripremaju se za četvrtu sezonu u prvoligaškom društvu, sa istim finansijskim problemima kao proteklih godina (uostalom kao i svi klubovi), ali i željom da pokušaju da ponove prošlosezonski uspjeh…

"S obzirom na naš budžet, ne možemo ništa da garantujemo. Imamo neke ambicije, ali je naša želja da rastemo kao klub iz godine u godinu, kako organizaciono, tako i igrački. Prošlogodišnji istorijski uspjeh nam nameće možda i obavezu i daje za pravo da se nadamo bar istom rezultatu ove godine. Ali, o tom, potom, korak po korak, bez ikakvog imperativa i nadamo se najboljem", kaže za "Vijesti" Vladimir Đokić, trener Volej stara.

Volej star je u prošloj sezoni prvi put stigao do finala Kupa (gdje je poražen od neprikosnovene Budvanske rivijere) i bio treći u prvenstvu, drugu sezonu zaredom.

"Prošlu sezonu smo počeli sa dva poraza od naša dva najbolja kluba. Ali se i tada vidjelo da imamo potencijal i vidan prostor za napredak. Radili smo strpljivo i vrijedno, nismo bili opterećeni rezultatom i sve je nekako došlo spontano. Lak protivnik u četvrtfinalu Kupa i onda fajnl-for u Bijelom Polju, gdje smo, da naglasim, zbog finansijskih razloga prijavili učešće u posljednjem trenutku. U susret su nam izašli opština Nikšić i Desimir Radulović, jedan od direktora firme "LD gradnja", i njima dugujemo veliku zahvalnost u nadi da će se saradnja produžiti na ovu sezonu, a mi ćemo svojim rezultatima, nadam se, opravdati njihovo povjerenje", dodaje Đokić.

Malo je nedostajalo da Nikšićani zaigraju i u finalu plej-ofa, ali su stali u majstorici polufinala protiv Budućnosti (1:2), koju su savladali po jednom u ligaškom dijelu (u Podgorici) i plej-ofu (u Nikšiću).

"To finale plej-ofa je izmaklo, što se kaže, za dlaku. Valjda nas je i umor stigao, igrači su po završetku radnih obaveza igrali dvije utakmice polufinala plej-ofa u Podgorici i nisu mogli da daju maksimum. Inače, naši igrači nastupaju bez ikakve finansijske nadoknade i svi uspjesi su vezani za veliku dozu entuzijazma ovih momaka i njihovu ljubav prema ovom sportu".

Kako Đokić kaže, ekipa će pretrpjeti određene korekcije u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu.

"Nadamo se da će biti prava pojačanja. Ne bih još pominjao imena, ali se radi o igračima na pozicijama gdje nam najviše trebaju, na prijemu servisa i na poziciji tehničara", istakao je Đokić.

Trener Nikšićana kaže da klub od osnivanja kuburi sa finansijama.

"Snalazimo se koliko možemo al bas je teško, ima ljudi koji su voljni da pomognu ali to ipak nije dovoljno da bi se izgurala sezona. Naveo sam neke koji su nam pomagali, ima je tu još nekih, kao što je Darko Čolaković, vlasnik paba Čak Noris u Nikšiću, koji je samoinicijativno jedne godine učestvovao u kupovini dresova. Ipak, glavni izvor prihoda su sredstva iz budžeta Ministarstva za sport i omladinu što moramo priznati jeste premalo za jedan prvoligaški sportski kolektiv", zaključio je Đokić.

Bez jake odbojke u Nikšiću nema jake lige niti jake reprezentacije

Volej star je osnovan 2010. godine. U jednom trenutku je, kaže Đokić, imao i blizu 100 članova u raznim kategorijama.

Od prošle godine se takmiče i u ženskoj konkurenciji, u Drugoj ligi.

"Mislim da smo jedni od rijetkih koji imaju i mušku i žensku takmičarsku ekipu, što je za ovako mlad klub veliki uspjeh. Prošle godine imali smo četiri igrača na širem spisku seniorske reprezentacije, što je za nas veliki uspjeh. Iznjedrili smo i standardnog kadetskog i juniorskog reprezentativca Ivana Zvicera, jednog od najtalentovanijih igrača svog uzrasta u Crnoj Gori. Nadamo se da će neko imati sluha za ove sve naše podvige i prepoznati dobar rad i stati finansijski iza nas. Mislim da bi to baš unaprijedilo naš klub, i samim tim odbojku kao sport, jer je Nikšić, koji je druga opština po veličini u državi, zaista „leglo” talenata za ovaj sport. O tome zaista treba povesti računa, jer bez jake odbojke u Nikšiću nema ni jake lige, niti jake reprezentacije", kaže Đokić, uz napomenu da je kadetski tim Volej stara bio treći na Prvenstvu Crne Gore 2013. godine.

Bonus video: