Sud odredio zadržavanje do 30 dana zbog bacanja bombi u Tološima

Kekovića je danas, u podgoričkom Osnovnom sudu, saslušao sudija za istrage Miladin Pejović i odredio mu jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela...
185 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Keković, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Keković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.10.2015. 14:05h
Podgoričaninu Aleksandru Kekoviću (24) određen je pritvor zbog sumnje da je, krajem prošle sedmice, u podgoričkom naselju Tološi, bacio dvije bombe ispred kuća Aleksandra Vukadinovića i Đorđija Vratnice.
Kekovića je danas, u podgoričkom Osnovnom sudu, saslušao sudija za istrage Miladin Pejović i odredio mu jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.
Keković nije priznao izvršenje krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.
Policija sumnja da je Keković navodno nakon tuče sa jednim prijateljem Vukadinovića, odlučio da se sveti bombama.
Iz policije je ranije saopšteno da je on oko tri sata iza ponoći došao u Ulicu Boška Buhe u Podgorici, aktivirao i u dvorište kuće Vukadinovićevog oca Z.V. bacio bombu.
“Od dejstva bombe nastala je materijalna šteta na vozilu 'pasat' i oštećenja na fasadi porodične kuće. On je potom, kako se sumnja, nakon desetak minuta aktivirao i u dvorište kuće Đ.V. u Ulici partizanski put u Podgorici, bacio ručnu bombu od čijeg dejstva su nastala oštećenja na fasadi kuće, kao i šteta u vidu polomljenih stakala na ovoj kući”, pisalo je u saopštenju policije.
Navodno, kuća Vratnice greškom se našla na meti Kekovića, koji je u Tološima tražio kuću osobe sa kojom se fizički obračunao par sati prije toga.
Keković je i ranije hapšen zbog sumnje da je 28. oktobra prošle godine bacio bombu u dvorište kuće Ivana Buškovića. Bomba tada nije eksplodirala, a Keković do danas nije optužen za to.
On je prvostepenom presudom osuđen na pet mjeseci zatvora, zbog učestvovanja u prodaji ličnih karata, uoči lokalnih izbora u Podgorici, u maju prošle godine.

Bonus video: