Vukojević: Nisam prijetio Đukanoviću, citirao sam "Kuću od karata"

Podgoričanin je rekao da je komentar, zbog kojeg je optužen, citat iz američke serije “Kuća od karata”
194 pregleda 0 komentar(a)
Luka Vukojević, Foto: Savo Prelević
Luka Vukojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.10.2015. 10:37h

Podgoričanin Luka Vukojević (28) rekao je da je komentar, zbog kojeg je optužen za ugrožavanje sigurnosti premijeru Milu Đukanoviću, citat iz američke serije “Kuća od karata”, te da nije imao namjeru da prijeti bilo kome, niti bi se ikada usudio da uradi tako nešto.

Sudija Nenad Vujanović je odlučio da se u nastavku postupka 30. novembra sasluša premijer, koji treba da se izjasni da li se osjećao ugroženo zbog Vukojevićevog komentara na portalu “Vijesti”.

Njemu se sudi zbog komentara na tekst „Poruka buržujima: Opljačkali ste nas, ali nas nećete tlačiti”, u kojem je naveo "Žrtvovaću se. Za naciju. Zapamtite što vam kažem. Znaćete me po imenu i prezimenu. Ubiću premijera. Tako će okončati moj život, ali i 20 godina robije. Barem nešto da uradim za svoju djecu kada izbori ne pomažu. Nadam se da će mi neko posthumno podići spomenik. Ne mogu više".

Vukojević je, u svojoj odbrani, dodao i da je mislio da ljudi prate tu seriju, da se nadao da će svi shvatiti šalu, pa je komentarom na portalu samo želio da pokrene diskusiju.

On nije želio da odgovara na pitanja tužilaštva i suda.

Policija je dan nakon objavljivanja komentara lišila slobode Vukojevića, a tužilaštvo je nakon 15 dana podiglo optužni predlog protiv njega, ne saslušavajući premijera kao oštećenog, i ne predlažući da se on uopšte sasluša u postupku.

Bonus video: