Saslušanja zbog bjekstva Zindovića

Utvrđuje se da li je i ko pomogao Zindoviću da pobjegne
207 pregleda 17 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 10.10.2015. 07:17h

Policijski inspektori saslušali su juče suspendovane službenike Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija o slučaju bjekstva osuđenika Jovice Zindovića.

Po nalogu osnovnog državnog tužioca, izjave su uzete i od šefa obezbjeđenja i šefa tretmana zatvorenika u zatvoru Bijelo Polje.

Zbog Zindovićevog bjekstva, istoga dana iz uprave ZIKS-a saopšteno je da su suspendovali načelnika zatvora Bijelo Polje Gorana Šćekića, rukovodioca Odsjeka sprovodničkog obezbjeđenja Safeta Dizdarevića i službenike sprovodničkog obezbjeđenja Duška Tomića i Seada Alića.

Istražuje se da li je Zindović zakonito odveden kući koja je u Mojkovcu da posjeti bolesnog člana uže familije, što je iskoristio da pobjegne.

"Vijestima" je nezvanično rečeno da je ubica Luke Popovića navodno iskočio kroz prozor kupatila, dok su zatvorski čuvari ručali u njegovoj kući.

Ta "predstava", prema istom izvoru, trajala je oko pola sata, dok čuvari nijesu utvrdili da osuđeni ubica više nije u prizemnoj, montažnoj porodičnoj kući u naselju Babića polje.

Za njim je raspisana nacionalna i Interpolova potjernica.

Zindoviću je početkom oktobra 2014. godine dostavljena pravosnažna presuda, zbog ubistva Luke Popovića iz januara 2013. godine.

Osuđen je na 15 godina i tri mjeseca zatvora, jer je iz magnuma pucao u glavu Pljevljaka.

Prema optužnici, on je 13. januara 2013. s umišljajem ubio Popovića u žabljačkom hotelu “Enigma”.

Zindović je oženio sestru Darka i Duška Šarića, dok je pokojni Popović brat od strica Šarićeve nevjenčane supruge Lane Popović.

Mediji su Zindovića dovodili u rodbinsku vezu sa bivšim šefom policije Veselinom Veljovićem.

Tužilaštvo ispituje i da li su zatvorski čuvari Zindovića odveli na rođendansku proslavu djeteta ili je razlog posjete zaista bila teška bolest njegove majke.

Tim povodom tužilac je tražio da mu se dostave izvodi iz matične knjige rođenih za Zindovićevu djecu, rečeno je nezvanično "Vijestima".

Bonus video: