JOVANOVIĆ OSTAVIO PORUKU BRATU:

"Ako mi se nešto desi, Marko mi je namjestio"

U naredbi tužilaštva piše da je Mitrović ispalio najmanje šest metaka u glavu Jova Jovanovića
450 pregleda 55 komentar(a)
Jovo Jovanović, Foto: Facebook
Jovo Jovanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.10.2015. 06:38h

Ubijeni Budvanin Jovo Jovanović ostavio je bratu   poruku, u kojoj piše da je njegov sugrađanin Marko Mitrović kriv ako mu se “nešto desi”.

To se navodi u predlogu tužioca za određivanje pritvora Mitroviću, osumnjičenom da je na Paštrovačkoj gori iz pištolja likvidirao Jovanovića.

"Tole, otišao sam na Slijepi put da se vidim sa Markom Mitrovićem. U slučaju da mi se nešto desi ili da završim u zatvoru, Marko mi je namjestio igru da me se riješi. Molim te da pripaziš na I. i L. Tvoj brat Jovo", piše u poruci ubijenog.

Iz tužilaštva tvrde da je tu cjeduljicu Jovanović ostavio na stolu, u kancelariji garaže hotelskog kompleksa Sveti Stefan, gdje je radio.

Navode da je stradali u poruci ispisao datum i vrijeme  - "26.09.2015. godine, u 19:10 časova".

"Proizilazi da je oštećeni Jovanović Jovo tog dana, nakon 19:10 časova imao dogovoren susret sa Mitrović Markom", ocijenili su iz Višeg tužilaštva.

Iz Uprave policije prije par dana zvanično su saopštili da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Mitrović ubio Jovanovića, u vremenskom periodu između 26. septembra od 19:40 časova i 27. septembra 2015. godine do 10:40 časova”.

U naredbi za sprovođenje istrage piše da je Mitrović ispalio najmanje šest metaka u glavu Jovanovića.

Navodi se da je Budvanin ubijen u mjestu Bijele Poljane na Paštrovačkoj gori, na osmom kilometru od Petrovca ka Virpazaru.

Mitrović je i u policiji i u tužilaštvu negirao da je ubio Jovanovića i tražio da ga zbog toga poligrafski testiraju.

Mitrović je uhapšen 7. oktobra, nakon što je policija, kako tvrde, pronašla dovoljno dokaza da je on 28. septembra pucao u Jovanovića.

Inspektori nijesu pronašli oružje iz kojeg je Jovanović ubijen.

Osumnjičeni je navodno uhapšen u cik zore, dok je bio na grobu sina Miloša (25), koji je sredinom juna pronađen mrtav u vozilu u Miločerskom parku. 

Nije pružao otpor dok su mu stavljali lisice i policajcima kazao da je u prijateljskim odnosima sa porodicom ubijenog.

Jovanovićev leš u automobilu “reno senik” pronašli su članovi njegove rodbine.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovo je nakon posla kući ostavio mobilne telefone, uzeo ključ od automobila svog brata i familiji saopštio da će se brzo vratiti. 

To se, međutim, nije desilo pa je porodica alarmirala policiju.

Policija istražuje da li postoji povezanost između ubistva Jovanovića i tragedije u Miločerskom parku, kada je pored mrtvog Miloša Mitrovića pronađena i njegova djevojka Nataša Todorović (18).

Iz policije i tužilaštva nisu zvanično saopštili da li je završena istraga u tom slučaju i kakvi su rezultati.

Preporučujemo za Vas