Podgorica: Aktivirao bombu u kancelariji javnog izvršitelja

Prema nezvaničnim informacijama čelnici podgoričke policije bezuspješno su pokušali da spriječe E.M. da aktivira bombu.
433 pregleda 194 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2015. 17:32h

E.M. stradao je kada je aktivirao eksplozivnu napravu u kancelariji javnog izvršitelja Aleksandra Boškovića u dijelu grada preko Morače.

Podgoričanin je nešto poslije 10 časova došao u kancelariju Boškovića u Ulici Vasa Raičkoviča, preko puta Mašinske škole.

Prema nezvaničnim informacijama čelnici podgoričke policije bezuspješno su pokušali da spriječe E.M. da aktivira bombu.

Niko od zaposlenih u kancelariji ni inspektora nije povrijeđen.

Uviđaj je obavila viša tužiteljka Tajana Begović.

Istraga je u toku.

Ministrastvo pravde apeluje na organe da rasvijetle sve okolnosti

Povodom današnjeg događaja oglasilo se i Ministarstvo pravde.

"Povodom tragičnog slučaja koji se danas desio u službenim prostorijama javnog izvršitenja A.B, kao i ranijih slučajeva napada na prostorije i imovinu javnih izvršitelja, Ministarstvo pravde apeluje na nadležne organe da efikasnim preduzimanjem radnji i mjera u okviru zakonskih ovlašćenja, rasvijetle sve okolnosti navedenih slučajeva, kako bi se stvorio ambijent u kome će javni izvršitelji nesmetano obavljati izvršiteljsku djelatnost. Bez blagovremenog i efikasnog izvršenja sudskih odluka i drugih izvršnih naslova, iluzorno je ostvarenje prava svih pravnih subjekata na pristup pravdi. Izvršiteljska funkcija upravo stoga podrazumijeva i visok stepen profesionalne odgovornosti, na čemu će Ministarstvo pravde uporedno insistirati u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Uprava policije: Tijelo upućeno na obdukciju

Iz Uprave policije saopštili su da je danas oko 10,40 časova Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica obaviještena da se u kancelariji javnog izvršitelja A.B, u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici, nalazi osoba koja drži bombu u ruci i koja prijeti da će njenim aktiviranjem lišiti života sebe i zaposlene u ovoj kancelariji.

"Odmah po obavještenju, na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su uspjeli da zaposlene bezbjedno izvedu iz kancelarije i udalje ih na bezbjednu distancu, dok je ovo lice, E.M. (54) iz Podgorice, uprkos pregovorima koje su sa njim vodile starješine CB Podgorica, odbijalo da preda ručnu bombu i nije odustajalo od namjere da je aktivira. Nakon izvjesnog vremena E.M. je, na žalost, aktivirao ručnu bombu kojom je sebi oduzeo život. Tom prilikom nije povrijeđeno nijedno drugo lice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici.

"Tijelo E.M. upućeno je na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici radi vršenja obdukcije", zaključeno je u saopštenju.

Galerija

Bonus video: