Projekcije filmova „Tok” i „Zajedno”

Film “Tok” je kratkometražni dokumentarni film, rediteljski projekat mladog crnogorskog glumca, koji prikazuje kako izgleda dan u životu jedne starice
81 pregleda 0 komentar(a)
scena iz filma "Tok"
scena iz filma "Tok"
Ažurirano: 08.10.2015. 15:13h

Projekcije dva crnogorska kratkometražna filmska ostvarenja “'Zajedno” u režiji Miše Radivojevića i “Tok” u režiji Miša Obradovića biće upriličene večeras i sjutra veče u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju u 20 sati, u okviru programskog segmenta “Bioskop”.

Film “Tok” je kratkometražni dokumentarni film, rediteljski projekat mladog crnogorskog glumca, koji prikazuje kako izgleda dan u životu jedne starice. I pored toga što živi u istoj kući sa sinom, snahom i unukom, sedamdesetdevetogodišnja baka je usamljena. Njen život, zarobljen u jednoličnoj svakodnevici, ima svoj tok koji melje. Ali i takav, prepun samoće, život je radost kad se živi dan više. Film je rađen u produkciji MAG filma, a scenario, režiju i produkciju potpisuje Mišo Obradović. Akteri su Vida Obradović, Jovan Obradović, Lidija Obradović.

Film “Zajedno”, u režiji poznatog srpskog reditelja Miše Radivojevića, predstavlja proizvod Filmske laboratorije koja se od 15. do 29. maja održavala u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”. Prvi dio Laboratorije činila su predavanja ovog istaknutog autora, gdje su učesnici imali priliku da se bliže upoznaju sa radom na filmu. Film je sniman 28. i 29. juna na Cetinju, a učestvovali su svi polaznici Laboratorije, istraživačkog segmenta MIT festivala namijenjenog mladim umjetnicima.

Večeras nakon projekcije biće upriličen razgovor sa autorima.

Bonus video: