Rodžer Voters: Tramp je odvratan tip, on i Bolsonaro su neofašisti

Bivši basista Pink fjojda je govorio o izraelsko-palestinskom konfliktu ocjenjujući da Palestinci "nemaju prava, a ostatak svijeta ne čini ništa"
0 komentar(a)
Rodžer Voters, Foto: Shutterstock
Rodžer Voters, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.12.2018. 01:15h

Rodžer Voters, jedan od osnivača britanske rok grupe "Pink flojd", pozvao je da se ne glasa za "neofašiste" što su, kako smatra, predsjednici SAD i Brazila, Donald Tramp i Žair Bolsonaro.

"Donald Tramp? Ne želim da gubim svoje dragocjeno disanje za tog odvratnog tipa", rekao je britanski muzičar u Montevideu gdje danas treba da održi koncert.

Voters (75) treba da nastupi u okviru događaja "Palestina i ljudska prava danas". Dugo je govorio o izraelsko-palestinskom konfliktu ocjenjujući da Palestinci "nemaju prava, a ostatak svijeta ne čini ništa".

Muzičar je rekao da Izrael "nikada nije želio niti sada želi da postoji palestinska država".

Bivši bas gitarista "Pink flojda" nalazi se na turneji u Južnoj Americi, gdje će imati nastupe u Urugvaju, Brazilu, Paragvaju, Argentini, Čileu i Peruu.

Voters je prošle godine poslije 25 godina izdao svoj prvi album na kojem ima pjesama s direktnim aluzijama na Trampa čijoj se politici on žestoko protivi.

Preporučujemo za Vas