„Nisam jeo, dođi da ih prijaviš poslije praznika”

Suđenje u bjelopoljskom Višem sudu nastavlja se 26. oktobra
262 pregleda 9 komentar(a)
Muratovići Viši sud, Foto: Jadranka Ćetković
Muratovići Viši sud, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.10.2015. 19:02h

Izet Muratović, otac četvorice okrivljenih za ubistvo Anesa Kalača, optužio je juče policijskog inspektora Armina Halilovića da mu nije dozvolio da prijavi napadače na kuću i objekte, iako ih je bio identifikovao.

Muratović je kazao da mu je taj policajac iz Rožaja savjetovao da “poslije praznika dođe” u stanicu i prijavi napadače.

„Oni su mafijaši i drogaši, a ja 18 sati nisam jeo jer postim, pa ti dođi da to prijaviš poslije Bajrama, za tri dana“, kazao je Izet juče u bjelopoljskom Višem sudu.

Muratović je to rekao svjedočeći u nastavku suđenja sedmorici Muratovića za ubistvo sugrađanina 27. jula prošle godine.

On je objasnio da su Almin Kalač, Kemal Nurković, Muamer i Šaban Tarhaniš tog dana četiri puta napadali njegove objekte i da je isto toliko puta odlazio u policiju da ih prijavi.

Istakao je da je te večeri rođeni stric pokojnog Anesa Kalača, dežurni starješina CB Rožaje Remzija Kalač, pristao da uzme izjavu oko prijave lomljenja stakla na kamionima, ali ne i o događaju koji je tog dana odbio da radi njegov kolega Halilović.

Izet Muratović je konstatovao da njegov sinovac Sevad u trenutku pucnjave nije ni bio na pumpi, već u stanici policije sa njim i advokatom Vukomanom Golubovićem, odakle su zajedno izašli čim su čuli za pucnjavu.

Vođa dežurne službe Nermin Dedeić, rekao je da je Sevada sa zavijenom rukom primijetio te večeri u stanici policije, u društvu Izeta Muratovića i advokata Golubovića, ali da se sjeća da li je bio tu kada je prijavljena pucnjava.

Sevad je potom pitao svjedoka da li se sjeća kada je Izet zakukao nakon što je čuo da je ranjen Anes i da mu je on odgovorio: „Nisu ubili tvog sina, već Kalača“.

Dedeić je odgovorio: „Stvarno ne znam da li si bio tu“.

On je u istrazi rekao da su Izet, Sevad i advokat Golubović zajedno ušli i izašli iz policije, dok je juče tvrdio da Sevada nije vidio da odlazi ili dolazi, već da ga je primijetio u holu.

Branilac odbrane, advokat Nebojša Golubović ocijenio je da bi tužiteljka Nada Bugarin, koja je imala u vidu video zapis na kojem se jasno vidi kako ta trojica zajedno izlaze iz policije, trebalo da odustane od optužnice za Sevada.

„Ovo je pravno šikaniranje tužilaštva prema optuženim, naročito prema Sevadu, uprkos činjenici da postoje nesporni snimci da je u vrijeme ranjavanja Kalača bio u policijskoj stanici“, kazao je Golubović.

Mirsad, Jasmin, Anes, Elmin, Sevad, Adis i Elvis Muratović optuženi su da su počinili krivično djelo - teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu. Adis, za kojeg se sumnja da je pucao u Kalača, još je u bjekstvu.

Bonus video: