Jovica Zindović pobjegao zatvorskim čuvarima

Direktor ZIKS Miljan Perović suspendovao je načelnika Zatvora Bijelo Polje Gorana Šćekića, rukovodioca Odsjeka sprovodničkog obezbjeđenja, i dvojicu službenika sprovodničkog obezbjeđenja tog zatvora
258 pregleda 87 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.10.2015. 19:06h

Zatvorenik Jovica Zindović pobjegao je zatvorskim čuvarima, nakon što su ga prethodno doveli kući u Mojkovac.

Zindović je krajem marta u Višem sudu u Bijelom Polju osuđen na 15 godina i tri mjeseca zatvora, zbog ubistva Luke Popovića.

Prema optužnici, Zindović je 13. januara prošle godine, u žabljačkom hotelu “Enigma”' s umišljajem lišio života Pljevljaka Luku Popovića.

Iz ZIKS-a su se saopštenjem oglasili dva sata nakon bjekstva.

"Prilikom realizacije posjete teško bolesnom članu uže porodice, zatvorenik Jovica Zindović pobjegao je danas iz porodične kuće u Mojkovcu. Nakon pribavljenog pozitivnog mišljenja i predloga nadležnih službi Zatvora Bijelo Polje, ovom zatvoreniku je u zakonitoj proceduri odobrena posjeta teško bolesnom članu uže porodice iz člana 32 stav 1 Zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti, koja se realizovala u porodičnoj kući zatvorenika Zindovića, u mjestu Babića Polje, opština Mojkovac, u intervalu od 14 do 17 časova", saopšteno je iz Uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako se dodaje tokom posjete oko 16 časova, Zindović je pobjegao iz porodične kuće i udaljio se u nepoznatom pravcu.

"Neposredno nakon bjekstva, preduzete su radnje u cilju hvatanja odbjeglog zatvorenika predviđene zakonom, a odmah su obaviješteni nadležni sektori Uprave policije, kao i Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, radi preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti. Informišemo javnost da se, po do sada prikupljenim informacijama, mogućno radi o nesavjesnom radu, odnosno postupanju službenika Zatvora Bijelo Polje koje može imati obilježja zloupotrebe položaja ili prekoračenja ovlašćenja u službi", dodaje se u saopštenju.

Direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Miljan Perović suspendovao je načelnika Zatvora Bijelo Polje Gorana Šćekića, rukovodioca Odsjeka sprovodničkog obezbjeđenja, i dvojicu službenika sprovodničkog obezbjeđenja tog zatvora.

"Uprava Zavoda će intenzivno sarađivati sa nadležnim državnim organima u cilju kako hvatanja odbjeglog zatvorenika, tako i u pravcu utvrđivanja pune odgovornosti službenika na svim nivoima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: