Vukotić dobio 37 dana uslovnog otpusta

Vukotić, koji se u policijskim evidencijama vodi kao jedan od vođa škaljarskog klana, uhapšen je 11. novembra 2014. na graničnom prelazu Sitnica. Ekspresno je odveden na izdržavanje jednogodišnje kazne zatvora, iako mu pravosnažna presuda još nije bila uručena
140 pregleda 7 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 07.10.2015. 16:11h

Kotoranin Jovan Vukotić izašao je juče iz spuškog zatvora, nakon što je istekao rok za žalbe na rješenje Višeg suda kojim je u ponovljenom postupku uvažena njegova molba za uslovni otpust.

To je "Vijestima” potvrdio jedan od njegovih pravnih zastupnika, advokat Branko Anđelić.

Odluku da ga puste da 37 preostalih dana kazne izdržava van spuških rešetaka, vijeće Višeg suda donijelo je nakon što je Apelacioni sud sredinom septembra uvažio žalbe Vukotićevih advokata Branka Anđelića i Gorana Rodica i kao nezakonito ukinuo prvostepno rješenje kojim je Vukotiću odbijena molba da ostatak kazne izdržava na slobodi.

Oni su tada zaključili da je rješenje Višeg suda nejasno.

"Konačno i pravda je u ovom slučaju dostignuta, iako se naš klijent odavno trebao naći na slobodi. Vjerujem da će se nakon ovog slučaja molbama za uslovni otpust udovoljavati mnogo češće nego do sada, jer je nakon ukidnog rješenja Viši sud uveo praksu shodno kojoj će mnogo veći broj ljudi steći pravo na uslovni otpust”, kazao je juče Anđelić.

Vukotić, koji se u policijskim evidencijama vodi kao jedan od vođa škaljarskog klana, uhapšen je 11. novembra 2014. na graničnom prelazu Sitnica. Ekspresno je odveden na izdržavanje jednogodišnje kazne zatvora, iako mu pravosnažna presuda još nije bila uručena.

Tri dana kasnije Rodić je zbog nezakonitog hapšenja podnio prijavu protiv policije, Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, podgoričkog Višeg suda i predsjednika kotorskog Osnovnog suda Branka Vučkovića.

Predmet je četiri puta “seljen” iz tužilaštva u tužilaštvo, i u aprilu završio u Specijalnom koje još “izviđa” da li je Vukotić nezakonito uhapšen.

Bonus video: