Uništeno oko 10.000 komada krivotvorene robe

Krivotvorenu robu, koja je uništena, činilo je: 7.956 pari obuće (krivotvorene patike ''Converse - All Star'' , dječije čizme ''Hello Kitty'' i dječje papuče ''Štrumpfovi''), 300 komada krivotvorenih sportskih torbi i 180 gumenih narukvica ''Nike'', te 1.342 krivotvorenih dječjih igračaka i školskih pernica ''Hell Kitty'
179 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2015. 14:01h

U Baru je, pod carinskim nadzorom, uništena veća količina krivotvorene robe koju su činile patike, sportske torbe, dječije čizme i papuče, igračke...

Krivotvorenu robu, koja je uništena, činilo je: 7.956 pari obuće (krivotvorene patike ''Converse - All Star'' , dječije čizme ''Hello Kitty'' i dječje papuče ''Štrumpfovi''), 300 komada krivotvorenih sportskih torbi i 180 gumenih narukvica ''Nike'', te 1.342 krivotvorenih dječjih igračaka i školskih pernica ''Hell Kitty''.

"Radi se o robi koju su, početkom 2015.godine, zadržali carinski službenici u Baru, u više odvojenih pošiljki, za koju je u postupku utvrđeno da je krivotvorena i za koju su se stekli uslovi za pojednostavljeni postupak uništenja. Uništenje je sprovedeno, pod carinskim nadzorom, uz prisustvo Komisije za uništenje robe Uprave carina. Uništenju su prisustvovali i pravni zastupnici kompanija koje su u Crnoj Gori zaštitile žigove Converse - All Star, Nike, Hello Kitty i Štrumpfovi, i predstavnici uvoznika ove robe. Roba je uništena u prostorijama privrednog društva za sanitarnu i ekološku zaštitu ''Hemosan doo'' Bar, u specijalnoj mašini za rezanje", navodi se u saopštenju Uprave carina.

Prošle sedmice je, kako se dodaje, pod carinskim nadzorom, uništena krivotvorena roba "Hermes" (torbe i kaiš), koja od strane Carinske ispostave Aerodrom Podgorica zadržana u putničkom prometu po istom osnovu. Uništenju je prisustvovao pravni zastupnik kompanije "Hermes International" , Francuska.

"Uništenje krivotvorene robe je jedna od mjera koju Uprava carina sprovodi u okviru nadležnosti zaštite prava intelektualne svojine, u cilju sprječavanja unošenja takve robe na carinsko područje Crne Gore, a u skladu sa Uredbom o postupanju carinskog organa sa robom za koju postoji sumnja da povređuje prava intelektualne svojine. Na ovaj način spriječeno je unošenje krivotvorene robe u Crnu Goru i njeno stavljanje u slobodan promet, što je posebno značajno sa stanovišta zaštite građana od kupovine i korišćenja krivotvorenih roba koje mogu ugroziti njihovo zdravlje i sigurnost", zaključuje se u saopštenju Uprave carina.

Galerija

Bonus video: