Promocija knjige Lazara Ristovskog u Kotoru

Glumac Lazar Ristovski čitalačkoj publici poznat je po romanima “Belo odelo” i “Kako sam dobio Oskara”, a ovom prilikom svoje novo književno djelo “Jednostavne priče” predstaviće prvi put publici u Crnoj Gori
108 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Ristovski, Foto: Gentleman.rs
Lazar Ristovski, Foto: Gentleman.rs
Ažurirano: 07.10.2015. 11:07h

Promocija knjige “Jednostavne priče” Lazara Ristovskog, koju organizuju JU Kulturni centar “Nikola Đurković” iz Kotora, Gradska biblioteka i čitaonivca iz Kotora i Izdavačka kuća Laguna, uz podršku turističkog naselja Dobrota Palazzi, biće odrćana u petak, devetog oktobra, u prostoru Kina Boka u 19 i 30. Pored autora na promociji će govoriti i Vanja Gavrovski, PR Izdavačke kuće Laguna.

Glumac Lazar Ristovski čitalačkoj publici poznat je po romanima “Belo odelo” i “Kako sam dobio Oskara”, a ovom prilikom svoje novo književno djelo “Jednostavne priče” predstaviće prvi put publici u Crnoj Gori.

Trinaest priča koliko zbirka sadrži jesu sjećanja, uspomene, priče o malim ljudima koji ravnopravno čine dio velikog kosmosa. Junaci priča imaju svijest o sebi, ali nisu jači od sudbine koja im je pisana. Iz priča Lazara Ristovskog izbija empatija prema ljudima, humor, poznavanje ljudskog roda i svoje sredine, a pisac ima i smisao za obrt. Prvenstveno poznat po filmskom stvaralaštvu, Ristovski u pisanju pronalazi ono što mu film ne pruža - usamljenost.

“Pisanje je povlačenje u ložu iz koje se svijet bolje vidi. Pisac posmatra, ali ujedno i kreira ono što će vidjeti. Ta mogućnost je uzbudljiva, zar ne?”, ističe autor.

Bonus video: