PROJEKCIJE CRNOGORSKIH OSTVARENJA NA CETINJU

Filmovi "Tok" i "Zajedno" u Kraljevskom pozorištu

Režiju za film "Tok" potpisuje crnogorski glumac Mišo Obradović, dok režiju ostvarenja "Zajedno" potpisuje poznati srpski reditelj Miša Radivojević
78 pregleda 0 komentar(a)
film Zajedno, Foto: Zetski dom
film Zajedno, Foto: Zetski dom
Ažurirano: 07.10.2015. 10:59h

Projekcije dva crnogorska kratkometražna filmska ostvarenja “'Zajedno” u režiji Miše Radivojevića i “Tok” u režiji Miša Obradovića biće upriličene osmog i devetog oktobra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju u 20 sati, u okviru programskog segmenta “Bioskop”.

Film “Tok” je kratkometražni dokumentarni film, rediteljski projekat mladog crnogorskog glumca, koji prikazuje kako izgleda dan u životu jedne starice. I pored toga što živi u istoj kući sa sinom, snahom i unukom, sedamdesetdevetogodišnja baka je usamljena.

Njen život, zarobljen u jednoličnoj svakodnevici, ima svoj tok koji melje. Ali i takav, prepun samoće, život je radost kad se živi dan više. Film je rađen u produkciji MAG filma, a scenario, režiju i produkciju potpisuje Mišo Obradović. Akteri su Vida Obradović, Jovan Obradović, Lidija Obradović.

Film “Zajedno”, u režiji poznatog srpskog reditelja Miše Radivojevića, predstavlja proizvod Filmske laboratorije koja se od 15. do 29. maja održavala u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”.

Prvi dio Laboratorije činila su predavanja ovog istaknutog autora, gdje su učesnici imali priliku da se bliže upoznaju sa radom na filmu. Film je sniman 28. i 29. juna na Cetinju, a učestvovali su svi polaznici Laboratorije, istraživačkog segmenta MIT festivala namijenjenog mladim umjetnicima.

Nakon projekcije biće upriličen razgovor sa autorima.