Mitroviću određeno zadržavanje do 72 sata

Mitrović će u tom roku biti priveden sudiji za istragu koji će odlučiti o određivanju pritvora
248 pregleda 0 komentar(a)
Jovo Jovanović, Foto: Facebook
Jovo Jovanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.10.2015. 16:38h

Inspektori kriminalističke policije uhapsili su juče Budvanina Marka Mitrovića (49), zbog sumnje da je 28. septembra ubio Jova Jovanovića (35) sa Svetog Stefana.

Mitroviću je nakon saslušanja kod višeg državnog tužioca u Podgorici određeno zadržavanje do 72 sata. Njegov branilac po izboru, advokat Zoran Piperović, kazao je "Vijestima" da nije prisustvovao saslušanju kod tužiteljke Suzane Milić jer je tek nakon saslušanja dobio punomoć. Dodao je da je sa Mitrovićem kod tužiteljke bio advokat po službenoj dužnosti. Mitrović će biti priveden sudiji za istragu koji će odlučiti o određivanju pritvora.

Akcija policije započela je juče cik zore - u pet sati ujutru 30 pripadnika budvanske policije praktično su blokirali kompletno naselje Podličak iznad Pržna, a onda munjevito uletjeli u zgradu u kojoj stanuje Mitrović.

Prema riječima očevidaca, inspektori su naredili stanarima, koje je probudila buka, da ostanu u stanovima dok se akcija ne završi.

Mitrović je potom sproveden u Centar bezbjednosti, a policajci su ostali da “češljaju” njegov stan tražeći eventualne dokaze.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.M, u vremenskom periodu između 26. septembra od 19.40 časova i 27. septembra 2015. godine do 10.40 časova, u mjestu Paštrovska gora lišio života J.J. na način što je u pravcu njegove glave ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, od kojih je ovo lice preminulo na licu mjesta – u njegovom vozilu marke "Renault Scenic", saopšteno je iz Uprave policije.

Mitrović je na saslušanju navodno negirao da je ubio Jovanovića, i tražio da ga ispitaju na poligrafu.

"Sveukupne intenzivne policijske mjere i radnje, sprovedene prethodnih dana u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, dovele su do identifikovanja i lišenja slobode osumnjičenog M.M.", dodaje se u saopštenju policije

“Vijestima” je sinoć oko 19 sati rečeno da je dio policajaca još bio na terenu u Pržnu i da su pretresali kuće “osoba koje su bliske osumnjičenom Mitroviću”.

Jovanović je pronađen mrtav na Paštrovskoj gori, u automobilu parkiranom pored starog puta Petrovac - Podgorica.

Njegov leš pronašli su članovi rodbine.

Oni su policiji rekli da im je Jovov kolega javio da je tamo vidio parkirano vozilo.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovo je nakon posla kući ostavio mobilne telefone, uzeo ključ od automobila svog brata i familiji saopštio da će se brzo vratiti.

To se, međutim, nije desilo pa je porodica alarmirala policiju.

Otac i brat stradalog su zatekli u lokvi krvi i pozvali policiju.

Prema nezvaničnim informacijama, policija nije pronašla oružje.

Jovanović je godinama radio kao šef voznog parka u Adriatic proprtisu, kompaniji koja je zakupac elitnog hotelskog kompleksa Sveti Stefan Miločer.

Uhapšeni Mitrović otac je pokojnog Miloša Mitrovića (25), koji je sredinom juna pronađen mrtav u vozilu u Miločerskom parku. Pored njega mrtva je ležala njegova djevojka Nataša Todorović (18).

Policija je nakon dva dana saopštila da prve indicije govore da je Miloš pucao u djevojku, pa u sebe.

Međutim, iz tužilaštva su rekli da istraga o tom slučaju nije završena, dok su pojedini mediji objavili sasvim drugačiju verziju - da je djevojka sebi oduzela život, nakon čega je Miloš presudio sebi.

Porodica tog mladića samostalno je vodila istragu o tom slučaju i navodno su došli do dokaza koji demantuju policijsku verziju.

Policija istražuje da li postoji povezanost između tragedije u Miločerskom parku i ubistva Jovanovića.

Mitrović je krajem juna prošle godine preživio kišu metaka - tada je na njega pucano iz automatske puške dok je ulazio u zgradu.

Policija nije rasvijetlila taj pokušaj ubistva.

Bonus video: