Crna strijela pobjedom zaokružila sezonu

53 pregleda 0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2018. 15:20h

Britanac Luis Hamilton na najljepši je način proslavio odbranu titule prvaka u Formuli 1 - pobjedom na poljednjoj trci u Abu Dabiju.

Pilot Mercedesa, Crna strijela je startovao sa pol pozicije i slavio je ispred najvećeg konkurenta ove sezone, vozača Ferarija Sebastijana Fetela, dok se pobjedničkog postolja domogao i pilot Red Bula, Maks Ferstapen.

Upravo je Ferstapen opet bio jedan od junaka dana, pošto je nankon prvog kruga zbog lošeg starta bio tek 10.

"Tačno je da sam ranije obezbijedio novu titulu, ali sam želio da sezonu završim na najljepši mogući način i nije bilo mjesta opuštanju", kazao jeHamilton, koji je sezonu završio sa 408 bodova, ispred Fetela sa 320.

Crna strijela je vodila Mercedes i do pobjede u konkurenciji konstruktora, pošto njegov kolega Valteri Botas nije imao pobjedu ove sezone. Mercedes je sakupio 655 poena, Ferari 571 a Red Bul 419.

Trku je obilježio i incident u prvom krugu, kada su se u borbi za pozicije sudarili Niko Hulkenberg i Roman Grožan. Pilotu Renoa, Hulkenbergu je bolid poletio kroz vazduh prevrnuo se i udario u zaštitnu ogradu, ali vozač je prošao bez povrede.

U Formuili 1 slijedi pauza do marta, kada kreće takmičenje u 2019. godini.

Bonus video: