Nađa Janković na festivalu "Artlink"

Nađa Janković je na upravo završenom Internacionalnom festivalu i takmičenju klasične gitare u Tirani osvojila prvo mjesto
3 komentar(a)
Mlada gitaristkinja iz Kotora, Foto: Privatna arhiva
Mlada gitaristkinja iz Kotora, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.10.2015. 13:53h

Mlada gitaristkinja Nađa Janković iz Kotora, predstavljaće Crnu Goru na “ARtlink” festivalu u Beogradu, koji na jednom mjestu okuplja najveće muzičke talente Balkana.

“Smatram da je jako važno da se Nađa predstavi u regionu i da ponosno prezentuje našu zemlju na 'ARtlink' festivalu.To je festival koji okuplja najtalentovanije i najuspješnije umjetnike Balkana i ponosna sam što je mogu ispratiti i dati joj podršku kao jednom od najuspješnijih đaka nase škole”, kazala je Laura Jovanović, direktorka ŠOSMO “Vida Matjan” iz Kotora. Ona je izrazlila zadovoljstvo zbog toga što je upravo ŠOSMO “Vida Matjan” podrška talentovanoj gitaristkinji. “Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspjeli uspostaviti saradnju, jer smatram da mladim i talentovanim ljudima treba dati podstrek, motivaciju i veliku podršku na tom putu koji nije nimlo lak, kako sa finansijske strane tako i u odnosu na umjetničku konkurenciju, i veliku borbu u kojoj opstaju samo najbolji”, kazala je Jovanović.

ŠOSMO “Vida Matjan” iz Kotora u saradnji sa Međunarodnim festivalom KotorArt organizovaće i zimsku koncertnu sezonu, od novembra do juna 2015/16. godine, tokom koje će koncert održati upravo Nađa Janković.

“Škola će Nađi pružiti podršku tako što će joj obezvijediti da pored internacionalnih scena zasija i na lokalnoj, te će se naći na reprtoaru zimske koncertne sezone koju pokrećemo u našem gradu”, dodala je Jovanovićeva.

Bonus video: