Sekulović prati i vrijeđa Piperovića

Piperović prije 21 godinu podigao optužnicu u slučaju u kome je Sekulović osuđen
1897 pregleda 72 komentar(a)
Stojan Sekulović, Foto: Facebook
Stojan Sekulović, Foto: Facebook
Ažurirano: 06.10.2015. 05:24h

Baranin Stojan Sekulović zvani Stojo napisao je na fejsbuk profilu da prati advokata Zorana Piperovića, koga je u istoj objavi nazvao “smećem” i “deponijom laži”.

Kao nekadašnji tužilac, Piperović je prije 21 godinu naredio istragu, a zatim i podigao optužnicu protiv Sekulovića i njegovih prijatelja zbog tuče u kojoj je smrtno stradao Đorđe Krnjački.

Sekulović, Robert S. Franović i Zoran M. Mandić nedavno su osuđeni na po dvije godine zatvora, zbog sukoba sa smrtnim ishodom koji je izbio avgusta 1994. godine ispred kafe-bara “Bumerang” u Sutomoru.

“Dobro jutro Piperoviću, treći dan praćenja. Ova slika tvoja je snimljena u momentu kada radiš kao saradnik pojedinca Državne bezbjednosti Crne Gore i kako te oni ubjeđuju kako od tog momenta da mijenjaš kvalifikaciju mog krivičnog djela”, napisao je Sekulović u postu.

On “moli” Piperovića da sada kao advokat preuzme njegov slučaj od advokata Draška (Dragoljub) Đukanovića...

“Koji inače brani pola Crne Gore za jako ozbiljna krivična djela, pa čisto istine radi, javnost da upoznamo kako se o ozbiljnom advokatu radi. Kada nije sposoban da odbrani istinu, a kako brani sve ostale u neistini?!”, pitao je Sekulović.

Nakon toga, on Piperoviću ostavlja “jednu mogućnost”.

“Da odbraniš istinu koju ti ja nudim, da najlakše uzmeš pare, a to je da opovrgeneš neistinu nekad kao tužilac, a sada kao advokat, od samoga sebe”, napisao je Baranin.

Dodao je da će se, ako Piperović odbije da bude njegov štićenik, “vjerovatno na Apelacionom sudu tvom pojaviti neko od članova porodice nesrećnog momka”.

“To je istina koju ćemo tjerati, ne na međunaordnom sudu, već i na božijem, koji će sigurno biti vjerodostojan u istini kojoj svaki normalan čovjek vjeruje. Njemu neka je laka crna zemlja, a i tebi živome ukoliko se pokaješ. Reci nešto za javnost, čisto da te svi čujemo, ovo ti kažem u ime bratstva, pa ponovo optuži ili opovrgni, SMEĆE. Uz veliko poštovanje Piperovićima kao bratstvu. Izvinjavam se za ovo 'SMEĆE', ti si DEPONIJA LAŽI”, piše na fejsbuk profilu Sekulovića.

Piperović je “Vijestima” juče rekao da je čuo što je Sekulović napisao na fejsbuk profilu i kako ga je okvalifikovao.

“Prenijeli su mi prijatelji, koji su i slikali taj tekst. Hoću da vjerujem da je to uradio u nastupu ljutnje ili bijesa i da to što je napisao nije nešto što zbilja misli. Neću ga prijavljivati policiji, niti me zanima odnos policije prema njemu. Ne osjećam se ugroženim, osjećam se povrijeđenim kao čovjek, a najviše mi je žao što su to pročitali članovi moje porodice, kod kojih je to izazvalo uznemirenje. Svako neka radi kako misli da najbolje može, zna i treba”, kazao je advokat.

“Nije postojala zla namjera, mislio sam da je slučaj završen”

Komentarišući obraćanje Sekulovića, Piperović je pojasnio da je prije 21 godinu podnio zahtjev za sprovođenje istrage, a zatim i optužnicu protiv grupe momaka zbog događaja u kom je “jedan momak iz Beograda, jedinac, pretučen nasmrt”.

“Krivičnom prijavom su neka lica bila obuhvaćena zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči i ja sam to kvalifikovao naknadno kao krivično djelo - teške tjelesne povrede kvalifikovane smrću. Nikada nikome u hiljadu napisanih optužnica nijesam stavio i dodao na teret ono što kao profesionalac nijesam smatrao da treba da uradim. Od 1.000 optuženih lica, nikada nisam imao nijednu neprijatnost”, kazao je Piperović.

Dodao je da je mislio da je taj predmet odavno završen.

“U tom sam predmetu tri godine bio tužilac, a sada vidim da su nakon mene punih 18 godina to radili drugi tužioci. Moguće je da sam i ja pogriješio u kvalifikaciji, ali ona je ostala ista ovih 18 godina i kod ostalih tužilaca. Nije postojala zla namjera, jer to normalan čovjek ne bi uradio”, kazao je Piperović.

Bonus video: