Prijetio im zatvor zbog odbijanja da svjedoče: Apelacioni sud prihvatio žalbe advokata Kneževića i Medojevića

4 komentar(a)
DF, Demokratski front, Milan Knežević, Foto: Luka Zeković
DF, Demokratski front, Milan Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.11.2018. 17:36h

Apelacioni sud ponovo je prihvatio je žalbu advokata Milana Kneževića, ali i onu koju je uputio branilac Nebojše Medojevića na ranije odluke Višeg suda u Podgorici, kojim im je zbog odbijanja da svjedoče bila određena kazna zatvora do dva mjeseca.

Vijeće Višeg suda u Podgorici ranije je prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo Kneževiću kaznu do dva mjeseca zatvora za Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Tu odluku je ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio Višem sudu na ponovno odlulivanje. Viši sud nakon ponovnog razmatranja nije promijenilo svoje mišljenje. Po novoj odluci kolega iz Apelacionog sudije Višeg suda će u slučaju Kneževića morati opet, po treći put da vijećaju.

Novu sjednicu moraju održati i kako bi ponovo odlučivali u slučaju Nebojše Medojevića.

Medojević je ranije odbio da svjedoči u predmetu formiranom povodom njegove objave na internetu. On je na Fejsbuku napisao da je okrivljeni Miomir Mugoša platio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću 100 hiljada eura kako mu ne bi odredio pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od šest miliona eura u slučaju “Carine”.

Bonus video: