Potvrđen pritvor Žarku Pavićeviću

Bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević i bivša direktorica Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković uhapšeni su prošle srijede i terete se da su lokalni budžet zloupotrebom službenog položaja oštetili za gotovo tri miliona eura
13 komentar(a)
Žarko Pavićević, Foto: Filip Roganović
Žarko Pavićević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.10.2015. 12:06h

Apelacioni sud Crne Gore danas je rješenjem odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog Žarka Pavićević, advokata Dušana Lukšića, i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je bivšem gradonačelniku Bara određen pritvor, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju portparolke suda Ivane Kovačević.

Advokat Lukšić je u žalbi na prvostepeno rješenje krivičnog vanraspravnog vijeća Višeg suda u Podgorici, kojim je preinačena odluka sudije za istragu Miroslava Bašovića, i određen pritvor Žarku Pavićeviću, ocijenio je neodrživim.

On je predložio da Apelacioni sud preinači rješenje i ukine pritvor Žarku Pavićević, i omogući mu da se brani sa slobode.

Bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević i bivša direktorica Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković uhapšeni su prošle srijede i terete se da su lokalni budžet zloupotrebom službenog položaja oštetili za gotovo tri miliona eura.

Bonus video: