Nikšić: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo poznatog hirurga

Rajko Pavićević je živio sa bratom Žarkom, koji je nakon što je pronađeno njegovo tijelo, priveden u stanicu policije
313 pregleda 0 komentar(a)
Rajko Pavićević, Foto: Svetlana Mandić
Rajko Pavićević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 02.10.2015. 15:14h

Nikšićanin Žarko Pavićević (73) uhapšen je zbog sumnje da je ubio rođenog brata Rajka (75), poznatog nikšićkog hirurga u penziji.

"Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u kratkom roku rasvijetlili ubistvo, počinjeno sinoć u Nikšiću na štetu R.P. (75), i zbog sumnje da je izvršio ovo krivično djelo lišili slobode njegovog brata Ž.P. (73)", saopšteno je iz Uprave policije.

Rajko Pavićević nađen je mrtav sinoć poslije 22 sata u prigradskom naselje Miločani.

Njegovo tijelo je pronađeno u ljetnjoj kuhinji u neposrednoj blizini porodične kuće.

"Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je Ž.P. sinoć, u vremenskom periodu između 19 i 21 čas, u njihovoj porodičnoj kući u Nikšiću, podesnim sredstvom nanio svom bratu R.P. više udaraca u predjelu glave i potiljka, nanoseći mu teške tjelesne povrede. R.P. je od zadobijenih povreda preminuo u transportu do Medicinskog centra Nikšić", saopšteno je iz policije.

Rajko Pavićević je živio sa bratom Žarkom, koji je nakon što je pronađeno njegovo tijelo, priveden u stanicu policije.

Tijelo Rajka Pavićevića je poslato na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici na obdukciju, a obducent se u preliminarnom nalazu izjasnio da se radi o nasilnoj smrti.

Osumnjičeni Žarko Pavićević će, uz krivičnu prijavu, biti priveden zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog sumnje da je ubio svog brata Rajka.

Bonus video: