Suđenje Šariću i Lončaru: Vještak će dodatno provjeriti dokaze odbrane

Šariću i Lončaru se četvrti put sudi zbog pranja novca stečenog prodajom droge. Ukinutom presudom, u februaru ove godine osuđeni su na po pet i po godina zatvora
2 komentar(a)
Duško Šarić, Jovica Lončar, Foto: Savo Prelević
Duško Šarić, Jovica Lončar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.10.2015. 19:40h

Vijeće Apelacionog suda, pred kojim se zbog pranja 19 miliona eura vodi postupak protiv Duška Šarića i Jovice Lončara, naredilo je vještaku Vlajku Milićeviću da obavi dopunsko finansijsko vještačenje u tom procesu.

Odluku da Milićević vještači dokumentaciju iz više banaka u Srbiji i Crnoj Gori i preduzeća, danas je u nastavku suđenja donijelo vijeće sudije Zorana Smolovića.

Smolović je Milićeviću ostavio rok da do 15. novembra sudu dostavi dopunski nalaz.

Branilac optuženih Pljevljaka, advokat Borivoje Đukanović kazao je juče da je odbrana ukazala na neophodnost da provjere autentičnost sadržaja pravne dokumentacije koju su prezentirali.

"Upravo zato Apelacioni sud je odlučio da vještak finansijske struke izvrši provjeru dokaznih tvrdnji odbrane, a to znači da izvrši uvid u bankarsko - finansijsku poslovnu dokumentaciju Hypo banke u Beogradu, Vojvođanske banke i određenih pravnih lica koja su inkorporirana u činjenični opis predmetne optužnice", kazao je Đukanović nakon suđenja.

On je dodao da je “već sada evidentno i laiku jasno, da optužnica protiv Šarića i Lončara ne počiva na iole ozbiljnoj pravnoj argumetraciji”.

Milićević će vještačiti dokumentaciju iz Prve banke, Hypo banke u Srbiji i Crnoj Gori, Vojvođanske banke, preduzeća “Rekonstrukcija i izgradnja puteva Beograd”, ali i još nekih preduzeća..

Na prethodnom ročištu tužilac Petar Kapuci predložio je da dopunsko vještačenje obuhvati sve detalje - od toga ko su pravna lica, vlasnici inostranih firmi preko kojih se prema optužnici novac prebacivao, do toga gdje su im sjedišta i kojim poslovima se bave.

Šariću i Lončaru se četvrti put sudi zbog pranja novca stečenog prodajom droge. Ukinutom presudom, u februaru ove godine osuđeni su na po pet i po godina zatvora.

Bonus video: