Eldinu Lameževiću šest mjeseci zatvora

Njemu se na teret stavljalo da je 12. avgusta 2013.godine u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, u svojstvu ljekara-hirurga, primijenio očigledno nepodoban način liječenja i očigledno nesavjesno postupao prilikom prijema i liječenja pacijenta oštećenog i sada pokojnog Bjelopoljca Mirsada Bošnjaka (34)
103 pregleda 4 komentar(a)
Eldin Lamežević, Foto: Jadranka Ćetković
Eldin Lamežević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 01.10.2015. 12:10h

Doktor Elvin Lamežević osuđen je u Osnovnom sudu u Bijelom Polju na šest mjeseci zatvora.

Njemu se sudilo zbog krivičnog djela - teška djela protiv zdravlja ljudi.

Lameževiću se na teret stavljalo da je 12. avgusta 2013.godine u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, u svojstvu ljekara-hirurga, primijenio očigledno nepodoban način liječenja i očigledno nesavjesno postupao prilikom prijema i liječenja pacijenta oštećenog i sada pokojnog Bjelopoljca Mirsada Bošnjaka (34).

Tog dana Bošnjak je primljen u bolnicu nakon pada sa terase svoje porodične kuće u naselju Nedakusi.

"Optužnicom je predstavljeno da okrivljeni prilikom pregleda nije posvetio potrebnu pažnju, kako bi na nesumnjiv način, pored povreda glave, utvrdio postojanje povreda organa trbušne i grudne duplje i u skladu sa nalazom donio odluku o načinu daljeg liječenja i zbrinjavanja. Okrivljeni je nakon spoljnjeg pregleda stomaka utvrdio da nema povreda u tom dijelu, iako je postojala povreda u vidu rascjepa slezine, pa je usljed nedijagnostifikovane povrede i nepreduzimanja mjera liječenja u cilju nadoknade izgubljene krvi, nakon transportovanja i prijema u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, kod oštećenog istog dana nastupila smrt", saopštilo je ranije Vrhovno državno tužilaštvo.

Bonus video: