U šest gradova pronađeni i oduzeti skank, marihuana, heroin i kokain

U saopštenju se dodaje da su policajci identifikovali osobu koja je u decembru prošle godine odbacila više od četiri kilograma marihuane tipa skank pronađene u barci u Budvi, a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji
142 pregleda 10 komentar(a)
kokain, droga, Foto: Shutterstock.com
kokain, droga, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 01.10.2015. 12:44h

Prethodnih nekoliko dana policajci su u šest gradova pronašli i oduzeli oko 26,3 kg skanka, 230 gr marihuane, 190 grama heroina i 15 grama kokaina, a u vezi čega je nadležnim tužiocima podnijeta krivična prijava protiv sedam osoba koje su osumnjičene za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policijski službenici su, naime, u Baru kontrolisali šlep vozilo u kojem su se nalazili M.M. i S.V. iz Ulcinja. Na šlep vozilu se nalazilo vozilo „Citroen“ koje su policijski službenici pregledali. U gepeku Citroena pronađene su i izuzete dvije torbe u kojima je bila biljna materija zelene boje za koju se sumnja da je marihuana tipa skank, bruto težine preko 21 kilogram (tačnije 21.350 grama). U vezi sa ovim predmetom, izvršen je i pretres kuće i drugih prostorija N.S. iz Ulcinja, gdje je pronađeno i oduzeto 81,4 grama materije za koju se sumnja da je skank, kao i 91,6 grama smješe čijim vještačenjem tek treba da se utvrdi da li sadrži psihoaktivne supstance. O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio da se oduzeta droga i smješa upute u Forenzički centar, nakon čega se će ovaj tužilac izjasniti da li u postupanju bilo kog lica ima elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", saopštili su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su policajci identifikovali osobu koja je u decembru prošle godine odbacila više od četiri kilograma marihuane tipa skank pronađene u barci u Budvi, a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji.

"Utvrđeno je da se radi o A.M. (27) iz Podgorice, koji je inače u maju ove godine lišen slobode zbog sumnje da je zajedno sa licem G.M.F. (24) iz Johanezburga, državljaninom Južnoafričke Republike, počinio krivično djelo kriminalno udruživanje, odnosno planiranje i organizovanje teškog ubistva G.Đ. iz Budve. Sumnja se da je A.M, u noći između 26. i 27. decembra 2014. godine u Budvi, radi prepakivanja u manja pakovanja i stavljanja u ulični promet, imao u posjedu četiri pakovanja opojne droge marihuana tipa skank, težine preko 4.073,2 grama. On je drogu, kako se sumnja, odbacio u barku radi skrivanja, kako bi izbjegao policijsku kontrolu. Međutim, policijski službenici su pronašli skank i preduzeli službene mjere i radnje na terenu u cilju utvrđivanja identiteta lica koje je ovu drogu posjedovalo i odbacilo. Droga je izuzeta i upućena na vještačenje u Forenzički centar gdje je analizom izdvojen DNK profil A.M. Protiv njega je ZVDT u Podgorici krivična prijava podnijeta u redovnom postupku, budući da se on već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog pomenutog KD kriminalno udruživanje" dodaje se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da su policajci u Plavu kontrolisali A.C. (35) iz Plava kod kojeg je u ruksaku pronađeno i oduzeto sedam koverti sa 231 gram marihuane. Osoba je privedena ZVDT u Bijelom Polju na dalju nadležnost, a droga je upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

"Službenici Uprave policije u Podgorici su kod Đ.J. (47) iz Podgorice pronašli i zaplijenili 162 grama heroina i ovo lice lišili slobode. Heroin je otkriven i oduzet prilikom kontrole vozila „VW Golf IV“ kojim je upravljao Đ.J, a sumnja da se da je ovo lice držalo drogu u namjeri da je stavi u promet. Takođe se sumnja da je Đ.J. izvjesni period nabavljao heroin, koji je potom „sjekao“, prepakivao u manja pakovanja i potom stavljao u tzv. ulični promet. On je uz krivičnu prijavu priveden ZVDT u Podgorici, a heroin je upućen u Forenzički centar radi vještačenja", kazali su iz Uprave policije.

Policajci su u Rožajama zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Golf II“ kojim je upravljao M.K. (39) iz Berana, a u kojem su nalazili i A.V. (32) iz Berana i Đ.M. (23) i M.Č. (31) iz Bijelog Polja. Pregledom je kod A.V. pronađeno pakovanje sa 28,6 grama heroina. U konsultaciji sa ZVDT u Bijelom Polju, sve četiri osobe su uz krivičnu prijavu sprovedena ovom tužiocu na dalju nadležnost, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, dok je droga upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Službenici Uprave policije su u Beranama, u krugu dvorišta hotela „Berane“, ispod betonskih konstrukcija pronašli i izuzeli dva PVC pakovanja sa 15,2 grama kokaina. Preduzimaju se aktivnosti na identifikovanju lica koje je sakrilo drogu na pomenutom mjestu. Kokain je radi vještačenja upućen u Forenzički centar", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: