Odloženo suđenje za "Mis pat": Optuženi Ramadan emigrirao u Njemačku

Zbog potapanja broda “Mis Pat”, prema navodima optužnice, okrivljeni su Gaši, Ramadan Balja, Ismet Ć. Balja i Refik H. Hodžić koji su u bjekstvu, Joko P. Nikaljević, Goran N. Đuričković i Saša Lj. Boreta
109 pregleda 5 komentar(a)
ramadan balja, mis pat, Foto: Savo Prelević
ramadan balja, mis pat, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.10.2015. 10:25h

Za 28. oktobar odložen je početak ponovnog suđenja okrivljenima za brodolom barke „Mis Pat“, kada je avgusta 1999. godine u crnogorskim vodama stradalo 35 Roma.

To je odluka krivičnog vijeća sudije Predraga Tabaša.

Na glavni pretres juče nije došao Agim Gaši, a njegov branilac, advokat Milić Mirović obrazložio je da se okrivljeni nalazi na bolničkom liječenju na intezivnom odjeljenju Kliničkog centra Crne Gore. On je sudu predao medicinsku dokumentaciju.

Na glavni pretres nije došao ni Balja Ramadan , za koga je advokat Zdravko Begović rekao da je sa porodicom otputovao u Njemačku, kao ekonomski emigrant.

Zbog potapanja broda “Mis Pat”, prema navodima optužnice, okrivljeni su Gaši, Ramadan Balja, Ismet Ć. Balja i Refik H. Hodžić koji su u bjekstvu, Joko P. Nikaljević, Goran N. Đuričković i Saša Lj. Boreta.

U optužnici piše da su Gaši, Ramadan i Ismet Balja obećali raseljenim Romima sa Kosova prevoz do Italije uz novčanu naknadu.

U “Mis Pat” su ukrcali, navodi se, 70 osoba, iako je bio registrovan za prevoz šest osoba. Tada je došlo do brodoloma.

Bonus video: