Mugoša: Ovo je bomba za sve javne izvršitelje

Utvrđuje se da li je slučaj povezan sa eksplozijom u Donjoj Gorici
276 pregleda 33 komentar(a)
Siniša Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Siniša Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.10.2015. 06:44h

Predsjednik Komore javnih izvršitelja Siniša Mugoša kazao je sinoć “Vijestima” da vjeruje da nije njemu bila namijenjena bomba koja je preksinoć ekslodirala ispred njegove kancelarije.

Od eksplozije su popucala stakla na njegovoj, kancelariji Komore, ali i na još nekoliko poslovnih prostora u zgradi “Čelebića” u Ulici 13. jula u Podgorici.

Nije bilo povrijeđenih u napadu, koji se dogodio oko 3.30 sati u noći između utorka i srijede.

Mugoša je konstatovao da je postavljanje eksploziva “atak na institut javnog izvršitelja”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, napadač je ušao u ulaz zgrade, popeo se stepenicama na prvi sprat i ostavio bombu.

Od siline detonacije popucale su i gipsane ploče plafona u prizemlju, gdje se nalaze kancelarije Komore i na spratu na kojem je kancelarija Mugoše.

Ekipa podgoričke policije obavila je ujutru uviđaj i izuzela materijalne dokaze, koji su poslati u Forenzički centar u Danilovgradu na vještačenje.

“Izabran sam da obavljam ovu djelatnost i tokom rada trudio sam se i trudim da uradim posao kako treba, što potvrđuje i moj izbor za predjednika Komore. Smatram da je ovo atak na istitut javnog izvršitelja, jer se ne dešava prvi put, a i naš posao pojedinima ne odgovara. Prije par mjeseci isto se deseilo i kod koleginice Maje Ajković u Nikšiću”, kazao je Mugoša.

Dodao je da se Komora juče obratila Ministarstvu pravde, Tužilaštvu, policiji... i tražila zaštitu javnih izvršitelja.

“Mi nismo privatnici, već dio državnog aparata koji sprovodi pravosnažne sudske odluke. Zbog toga nas država mora i zaštititi”, kazao je Mugoša.

On je rekao da je policija juče provjeravala čak i predmete u kojima je postupao, ali da nijesu našli “nijedan u kom je pogriješeno”.

Siniša Mugoša rođeni je brat Gorana Mugoše, vlasnika firme "Dado commerce", u čijoj kući u Donjoj Gorici je prije 15-ak dana eksplodirao dio postrojenja za plin.

“Vijesti” iz policije nezvanično saznaju da je analiza prikupljenih dokaza nakon te eksplozije pokazala da uzrok nije kvar na plinskom postrojenju, kako je tvrdio Mugoša, već eksploziv koji je postavljen.

Inspektori provjeravaju da li su ta dva slučaja povezana.

Komentarišući taj događaj, predsjednik Komore izvršitelja juče je kazao da je u kući njegovog brata eksplodiralo plinsko postrojenje.

“Policija je i tada izuzela tragove koji su poslati na vještačenje, ali još nijesu gotovi nalazi. Utvrđeno je da jeste eksplodirala plinsko postrojenje, ali čime je izazvana eksplozija još nije utvrđeno. Niko ne može sa sigurnošću reći da ti događaju imaju veze”, kazao je on.

Policija satima tražila gdje je puklo

Mugoša je “Vijestima” kazao da su stanari oko 3.30 časova čuli eksploziju i prijavili policiji, ali da inspektori satima nijesu znali gdje je puklo.

“Po iskazima stanara i snimcima sa video nadzora, puklo je oko pola četiri. Tada je i prijavljeno policiji, ali nisu mogli da utvrde gdje tačno, jer je naš poslovni prostor u unutrašnjosti zgrade. Prijavili smo kada su prvi radnici došli u zgradu, oko 6.30 sati. Tada smo opet pozvali policiju”, kazao je Mugoša.

Snimci će pomoći da nađu bombaša

Prema nezvaničnim podacima iz policije, kamere su snimile maskiranog napadača.

Jedna od kamera koja je snimila bombaša, nalazi se u ćošku na prvom spratu iznad vrata kancelarije Mugoše.

Iz policije je nezvanično saopšteno “Vijestima” da već posjeduju neke podatke koji bi mogli da dovedu do rasvjetljavanja slučaja.

Bonus video: