ODBOJKA

Budvanska rivijera počela pripreme, Krsmanović u Argentini

82 pregleda 0 komentar(a)
Petar Krsmanović, Foto: Aclav.com
Petar Krsmanović, Foto: Aclav.com
Ažurirano: 04.04.2019. 18:03h

Dvije nedjelje kasnije u odnosu na prvobitni plan (do odlaganja je, kako je tada saopšteno iz kluba, došlo zbog iz „organizacionih razloga i određenih finansijskih problema“), odbojkaši Budvanske rivijere su se juče okupili u Budvi i popodnevnim treningom počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj ih ponovo očekuju obaveze na tri fronta, prvenstveno u Ligi šampiona.

Izabranici Slobodana Boškana će imati skoro šest nedjelja da se spreme za start u najjačem evropskom klupskom takmičenju, u kojem će imati više nego zahtjevnu grupu.

U međuvremenu, ekipu je napustio i srpski internacionalac, Petar Krsmanović, a karijeru će nastaviti u Argentini, u redovima šampiona UPCN San Huana, gdje će na poziciji srednjeg blokera zamijeniti povrijeđenog Lukasa Ranhela.

Krsmanović, koji je u Budvu stigao prošlog ljeta iz Kladova, sedmi je igrač iz prošle sezone koji je napustio Budvu, nakon Radkea, Bjelice, Majdaka, Čelića, Dangera i Kale.

Boškan trenutno na raspolaganju ima Vojina Ćaćića, Ivana Rašovića, Luku Babića, Nikolu Lakčevića, Miljana Kastratovića, Veljka Marovića, Lazara Ćirovića, Aleksandra Ivkovića, te dvojicu novajlija iz Bosne i Hercegovine, tehničara Luku Šormaza i srednjeg blokera Azara Eminovića.

Pod ugovorom je i reprezentativac Ivan Ječmenica, ali ostaje da se vidi da li će on ostati u Budvi i naredne sezone.

Protivnici najtrofejnijeg crnogorskog odbojkaškog kluba u ovogodišnjoj Ligi šampiona su su aktuelni prvak Evrope, ruski Zenit, turska Halkbanka (za koju od ove sezone nastupa bivši igrač Budućnosti i Budvanske rivijere Marko Bojić), koja će 5. novembra u Budvi biti prvi protivnik, te austrijski Hipo Tirol.

Za Budvansku rivijeru će ovo biti sedmi nastupu u Ligi šampiona. U prethodnih šest, Budvani su dva puta prebrodili grupnu fazu, u sezonama 2010/2011 i 2013/2014.