Sekuloviću i ekipi po dvije godine zatvora za djelo iz 1994.

Ukinutom presudom, Mandić i Sekulović bili oslobođeni
998 pregleda 0 komentar(a)
Stojan Sekulović, Foto: Facebook
Stojan Sekulović, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.09.2015. 05:40h

Robert S. Franović, Zoran M. Mandić i Stojan V. Sekulović zvani Stojo, osuđeni su na po dvije godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Đorđu Krnjačkom, koji je kasnije preminuo.

Prema presudi, tuča se dogodila avgusta 1994. godne, ispred kafe-bara “Bumerang” u Sutomoru.

Odluku je izreklo krivično vijeće sutkinje Vesne Pean.

Obrazlažući presudu, Pean je kazala da je sud, na osnovu dokaza i nalaza vještaka, zaključio da su okrivljeni Krnjačkom nanijeli tri teške tjelesne povrede opasne po život i da je zbog toga on preminuo.

"Okrivljeni su osuđeni na minimalnu kaznu, imajući u vidu da očigledno nijesu imali namjeru da ubiju oštećenog", navela je sutkinja.

U presudi piše da su Mandić i Sekulović udarali pesnicama i nogama oštećenog nakon svađe.

“A zatim kada je oboren, udarali ga i nogama po glavi i tijelu. Kada je Krnjački, pokušavajući da pobjegne, skrenuo prema magistrlanom putu, za njim je potrčao Franović i potom ga snažno pesnicom udario u predjelu glave. Mladić je pao na asfalt, ne dolazeći svijesti usljed preloma kostiju lobanje i lica”.

Sudski proces započet je 1994.

Ranijom presudom, Franović je bio osuđen na tri godine zatvora, dok su Mandić i Sekulović oslobođeni, ali je presuda ukinuta i proces je vraćen na ponovno suđenje. K. R.

Bonus video: