Počela borba za plasman u Super ligu

Prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu počelo je pobjedom aktuelnog prvaka, podgoričkog Golden plejera nad Spin Uniqom. I Budućnost ubjedljiva
0 komentar(a)
Golden plejer, Foto: STSCG
Golden plejer, Foto: STSCG
Ažurirano: 27.09.2015. 18:35h

Prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu počelo je pobjedom aktuelnog prvaka, podgoričkog Golden plejera nad Spin Uniqom. Šampioni su bili ubjedljivi u svojoj sali i meč su dobili sa 4:0.

U istoj grupi B prvenstva, Jedinstvo je odigralo dva duela i vodi na tabeli sa četiri boda. Oba meča Jedinstvo je dobilo sa maksimalnih 4:0, u prvom protiv Budima, a u drugom nad Ibrom. U istoj grupi Budim je sa 4:1 savladao Ibar. STK Mojkovac je odložio mečeve sa Golden plejerom i Spin Uniqom.

A u grupi A masimalan učinak u dva prva meča imala je Budućnost. „Plavi” su sa maksimalnih 4:0, najprije dobili Top Spin, a potom i Luču. U međusobnom duelu Top Spin je nadigrao Luču (4:0).

U istoj grupi maksimalna četiri boda iz dva duela osvojila je i Boka. U prvom meču sa 4:2 je bila bolja od Tivta, a onda sda 4:0 Boka je savladala Valdanos. Tivat je sa 4:0 bio bolji od Valdanosa.

"Zbog tri nova kluba Stonoteniski savez Crne Gore je donio odluku da takmičenje počne u dvije grupe. Prema propozicijama, po šest klubova u obje grupe će dvokružno igrati svaki sa svakim. Nakon toga biće formirane dvije lige sa po šest klubova, Super liga i Prva liga. U proljećnjem dijelu šampionata četiri najbolje ekipe iz Super lige će igrati plej-of za prvaka, dok će dvije posljednje ekipe sa dvije najbolje ekipe Prve lige igrati baraž za opstanak, ili ulazak u elitni domaći rang - Super ligu", kazao je Nenad Raičević, generalni sekretar STSCG.

On je naglasio da će se u konkurenciji žena za prvaka Crne Gore boriti četiri kluba, Budućnost, Budimlja, Budim i Golden plejer.

Bonus video: