Nova tvrdi da je Mandićev savjetnik bio priveden, policija demantuje

"Nova ocjenjuje da je ovo još jedan u nizu paničnih pokušaja režima da opstruira promjene. Ovakvi i slični režimski ispadi ne mogu zaustaviti snagu naroda koji je odlučio da sruši poslednju diktaturu u Evropi", kaže se u saopštenju
57 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2015. 13:27h

Dugogodisnji savjetnik predsjednika Nove srpske demokratije (Nova) Andrije Mandića, Vladimir Dobrosavljević, priveden je danas nakon dolaska u Podgoricu, saopšteno je iz Pres službe Demokratskog fronta (DF).

Iz Uprave policije međutim tvrde da navodi DF-a nijesu tačni i apeluju na organizatore protesta "da ne serviraju netačne informacije i ne uznemiravaju javnost".

"Netačno je da je Vladimir Dobrosavljević danas priveden na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica prilikom ulaska u Crnu Goru.Dobrosavljevićev pasoš nije dobro očitan tako da je sprovedena dodatna kontrola. On je zadržan na prelazu samo dva minuta duže od ostalih, nakon čega je potpuno regularno ušao u Crnu Goru", rečeno je "Vijestima" iz policije.

Iz policije su dodali da izražavaju uvjerenje da će organizator javnog okupljanja, Demokratski front, ispoštovati zakonske obaveze kako bi ovaj skup protekao u mirnoj atmosferi.

"Ujedno koristimo prilikom da organizatora pozovemo da ne saopštava neprovjerene informacije koje mogu uznemiriti javnost i stvoriti pogrešnu sliku o aktivnostima koje policija sprovodi shodno zakonu", kazali su iz policije.

Dobrosavljevića, nekadašnjeg lidera studentskih protesta u Beogradu, policija je, kako se navodi u saopštenju DF-a, bez obrazloženja zadržala na podgoričkom aerodromu i pustila nakon jednog sata.

"Nova ocjenjuje da je ovo još jedan u nizu paničnih pokušaja režima da opstruira promjene. Ovakvi i slični režimski ispadi ne mogu zaustaviti snagu naroda koji je odlučio da sruši poslednju diktaturu u Evropi", kaže se u saopštenju.

Nova je pozvala direktora policije Slavka Stojanovića da prestane sa ovakvim radnjama, i pokušajima zastrašivanja, već da dozvoli policiji da profesionalno obavlja svoj posao u skladu sa zakonom.

"Posao direktora policije, za razliku od Stojanovića, ne smije da bude služenje bilo kojem pojedincu ili partiji, već policija treba da bude na usluzi građanima i njihov servis koji treba da im obezbijedi mir i sigurnost", saopšteno je iz Press službe DF.

Bonus video: