“Life is Sacred” i “The Agreement” obilježili drugo veče

Večeras će biti prikazani filmovi “Greece: Days of Change” I “Falciani’s Tax Bomb”, dva dokumentarca koja su prikazivana na festivalima širom svijeta.
0 komentar(a)
Seanema Film Festival, Foto: Seanema film festival
Seanema Film Festival, Foto: Seanema film festival
Ažurirano: 27.09.2015. 11:17h

Drugu noć Seanema Film Festivala, održana sinoć u Ulcinju, obilježila su dva dokumentarna filma - “Life is Sacred” i “The Agreement”.

Tema festivala je “iskušavanje korumpiranog uma”.

Dagađaj večeri bilo je prisustvo Ketrin Mirande, atkivistkinje Zelene Stranke u Kolombiji i protagonistkinje dokumentarnog filma “Life is Sacred”.

Kroz odgovore na postavljena pitanja, Miranda je obrazložila istoriju omladinskog aktivizma. inspirisanog filozofijom vladanja bivšeg gradonačelnika Bogote Antanasa Mokusa, koji dan danas nastavljaju da promovišu mir.

Dio panela bio i Džemal Perović, poznati aktivista, koji je govorio o ulozi aktivizma kod nas.

Veče je počelo izložbom radova učenika OŠ “Mark Nuculovic” iz Štoja, koji su na umjetnički način pokazivali kako oni doživljavaju korupciju.

Među specijalnim gostima bili su potpredsednica Opštine Ulcinj Zenepa Lika, direktorica Turističke organizacije u Ulcinju Zana Hollaj Sarvan i Emin Halili, prvi ulcinjski reditelj.

Svečano otvaranje festival je najavila Drita Llolla, koordinatorka NVO iAct (Ja djelujem), ujednom i organizatori ovog festivala.

Večeras će biti prikazani filmovi “Greece: Days of Change” I “Falciani’s Tax Bomb”, dva dokumentarca koja su prikazivana na festivalima širom svijeta. Specijalni gosti večeri biće etnopsiholog i autorka dokumentarca Elena Zervopulo i Firat Demir, istaknuti ekonomista i profesor na Univerzitetu Oklahome, u SAD.

Bonus video: