Hamilton: Mnogo mi znači ova pobjeda

0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2015. 11:00h

Luis Hamilton je, prosto rečeno, odvezao dokotorsku trku na stazi „Suzuka“ i došao do osme pobjede u sezoni.

Nakon trke, nije krio zadovoljstvo, posebno jer se po broju trijumfa izjednačio sa Ajrtonom Senom.

"Mnogo mi znači to što sam se sa svojim dječačkim idolom izjednačio baš ovdje, u Suzuki, gdje je Ajrton bio toliko puta u istorijskim duelima. Ne mogu riječima da opišem kako se osjećam“, istakao je Hamilton.

U slavlju nije zaboravio na pomene tim.

"Iza nas je fantastičan vikend. Tim je odradio veliki posao, osvojili smo prva dva mjesta. Što se tiče same trke, bila je odlična za mene. Volim na vozim na ovoj stazi, jer praktično svaki put najbolje u sezoni vozim upravo na „Suzuki“. Ovo je, ipak, samo jedna trka, već od sutra se okrećemo novim obavezama“, objasnio je Britanac.

Niko Rozberg, njegov klupski kolega, osvojio je drugo mjesto.

"Bilo je izuzetno važno da pobijedim na ovoj trci, ali to nisam uspio. Uzeo sam drugo mjesto, što me ostavlja u trci za titulu. Ostaje mi da neke greške koje sam pravi, ispravim na narednoj trci i da pokušam da slavim“.

Njemac Sebastijan Fetel, vozač Ferarija, morao se zadovoljiti trećim mjestom.

"Da sam ušao u boks jedan krug ranije, moglo je svašta da bude, možda sam mogao da ugrozim Nika. Najvažnije je da sam trku završio na pobjedničkom postlju i da skupljam bodove. Luis je odmahao daleko, Niko ne, a uradiću sve što mogu da nastavka šampionata bude zanimljiv. Nije sve izgubljeno u borbi za titulu, ali biće veoma teško, jer nije sve u mojim rukama“, jasan je Fetel.

Bonus video: