"Zolje" i šest bombi pronađeno u blizini Kuljačine kuće

"Oružje je poslato na analizu u danilovgradski Forenzički centar, a policija je započela istragu kako bi se utvrdilo porijeklo ručnih bacača i bombi. Istraga ide u nekoliko pravaca”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policij
94 pregleda 13 komentar(a)
Budva oružje, Foto: Vuk Lajović
Budva oružje, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.09.2015. 09:10h

Policija istražuje kako su četiri ručna bacača "zolje" i šest bombi, dospjele na livadu u bečićkom naselju Čučuci, na oko 200 metara udaljenosti od kuća bivšeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače, i njegovog brata Rista.

Kuljača je svjedok saradnik Specijalnog tužilaštva u predmetu "TQ Plaza i Jaz", u kom je 13 bivših i sadašnjih funkcionera Budve optuženo za višemilionsku štetu.

Arsenal oružja juče je pronašao komunalni radnik, a budvanski policajci istražuju da li je lokacija nadomak kuće Kuljača odabrana namjerno, ili je oružje tu slučajno ostavljeno.

Kuće braće Kuljača i ranije su bile “interesantne” bombašima.

U junu prošle godine, na terasi Ristove porodične kuće pronađena je kašikara, a sredinom septembra, ispred njegove kuće odjeknula je eksplozija. Krajem oktobra iste godine na trotoar ispred terase restorana u Rafailovićima, koji je u vlasništvu Rajkove supruge Jadranke bačena su dva Molotovljeva koktela.

Sagovornik “Vijesti” blizak istrazi kazao je juče da je komunalac, koji je pronašao bombe i “zolje” odmah pozvao mještane koji žive u obližnjoj kući, koji su alarmirali policiju.

Zbog sumnje da je u tom dijelu grada ostavljen još neki “komad” oružja, inspektori su blokirali naselje i pretraživali teren.

"Oružje je poslato na analizu u danilovgradski Forenzički centar, a policija je započela istragu kako bi se utvrdilo porijeklo ručnih bacača i bombi. Istraga ide u nekoliko pravaca”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Isti izvor kazao je da ne mogu isključiti mogućnost ni da su bombe i “zolje” slučajno tu ostavljene, odnosno da se neko na taj način oslobodio oružja.

Pojasnio je da je više stanovnika tog naselja donedavno, duže od godinu, bilo pod policijskom prismotrom, navodno zbog toga što su nerijetko bili akteri obračuna u Budvi.

Sagovornik “Vijesti” podsjetio je da je u Bečićima “zolja” pronađena prije deceniju, na brdu iznad luksuznog hotela "Splendid" u Bečićima. Nakon što je, tada gradilište hotela, triput minirano, ručni bacač pronađen je na 250 metara udaljenosti vazdušnom linijom, a cijev je bila okrenuta ka hotelu.

Bonus video: