RAGBI

Podgorica i u revanšu očitala lekciju Tirani

Ragbi klub Podgorica pobijedio je danas na stadionu Crvene stijene u Tološima u prijateljskoj utakmici RK Tiranu rezultatom 44:0
0 komentar(a)
Ragbi, Foto: Goran Kapor
Ragbi, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 26.09.2015. 18:24h

Ragbi klub Podgorica pobijedio je danas na stadionu Crvene stijene u Tološima RK Tiranu rezultatom 44:0. Bio je to drugi međusobni duel, a Podgoričani su i u Tirani bili ubjedljivi i slavili sa 42:0.

Klub iz glavnog grada Albanije pokazao je borbenostda i volju za ozbiljnom igrom ali ne i dovoljno iskustva da bi mogao biti ozbiljan protivnik podgoričkoj ekipi. Gosti su u cijeloj utakmici imali samo jednu ozbiljnu šansu da postignu esej (pet bodova), ali su se domaćini odbranili sa esej linije.

Sa druge strane, samo u prvom poluvremenu Podgoričani su postigli četiri eseja ali i promašili sva četiri pretvaranja (šut na gol nakon postignutog eseja) čime nisu ostvarili po moguća dva dodatna poena i na pauzu se otišlo sa rezultatom 20:0 za domaćina.

U drugom poluvremenu gosti su pružili veći otpor i borbenost ali ipak nisu mogli postići poene. Podgoričani su postigli još dva eseja sa pretvaranjima i razliku povećali na 34:0. U žaru borbe sredinom drugog poluvremena došlo je do manjeg incidenta - koškanja na terenu, zbog čega je sudija na deset minuta isključio tri igrača Podgorice i dva iz Tirane. Ni igra sa igračem više nije pomogla gostima, jer su Podgoričani do kraja postigli još dva eseja za konačnih 44:0.

Preporučujemo za Vas