Pucnjava u Podgorici: Slučajni meci ili napad na Pipera?

"Mislim da je neko pogriješio, odnosno zamijenio vozilo. Ne postoji razlog da neko puca baš na moj auto", kazao je Piper...
190 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2015. 09:02h

Policija provjerava kako je došlo do pucnjave u kojoj je juče oštećen automobil Podgoričanina Aleksandra Pipera.

U toj pucnjavi, koja se dogodila oko 17 časova, ispred benzinske pumpe u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici nije bilo povrijeđenih.

Piperova “korsa” registarskih oznaka (PG EH 858), juče je pogođena sa dva projektila. Meci su oštetili zadnje vjetrobransko staklo.

Piper je “Vijestima” kazao da u trenutku pucnjave nije bio u vozilu.

"Parkirao sam se ispred pumpe da promijenim gumu i otišao da uzmem nešto. Nisam bio tu kada su pucali na moj automobil, ali mislim da je neko pogriješio, odnosno zamijenio vozilo. Ne postoji nijedan razlog da neko puca baš na moj auto. Ne bavim se nikakvim kriminalom, radim potpuno legalan posao i nemam razmirica ni sa kim”, kazao je Piper.

Ništa o pucnjavi nijesu mogli da kažu ni radnici pumpe.

Oni su tvrdili da nijesu vidjeli ko je i odakle pucao, već da su samo čuli pucnjavu.

Juče su se čule nekolike verzije događaja. Prema jednoj, jedan ili više napadača sačekali su Pipera i zapucali na njegovo vozilo, a prema drugoj meci su bili namijenjeni nekom drugom, ko vozi sličan automobil.

Međutim, iz policije tvrde da je najveća vjerovatnoća da su projektili završili u Piperovoj “korsi” kao rezultat šenlučenja.

"Provjeravamo sve opcije, ali najvjerovatnije je ovo bilo šenlučenje, ili zalutali metak. Piper nije poznat policiji, nema ga u našim evidencijama i mala je vjerovatnoća da je ovo namjerno urađeno", kazao je sagovornik "Vijesti" iz Uprave policije.

On je rekao da je u trenutku kada su meci zasuli Piperov automobil, na istom parkingu bilo još šest vozila.

"Njegov je bio treći u redu. Nijedan automobil osim taj nije oštećen, što navodi na sumnju da je u “korsu” završio zalutali metak", kazao je isti sagovornik.

Inspektori CB-a Podgorica juče su nakon uviđaja, nakon čega je “korsa” premještena na parking ispred zgrade CB-a.

"Potrebno je da uradimo dodatna vještačenja, nakon čega ćemo imati jasniju sliku o tome šta se dogodilo", kazao je sagovornik iz policije.

Galerija

Bonus video: