Suđenje za tuču u spuškom zatvoru: Naoružani su bili i čuvari i zatvorenici

Većina stražara iz KP doma izašla je sa palicama u rukama...
1098 pregleda 9 komentar(a)
ZIKS tuča, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS tuča, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 26.09.2015. 14:22h

Iako su spuški čuvari tvrdili da su goloruki 14. januara izašli iz KP Doma i krenuli ka poligonu na kom je nakon minut došlo do tuče između njih i robijaša, snimak sa nadzornih kamera pokazao je drugačije.

Nakon prepirke sa robijašima, većina njih je iz KP Doma izašla sa palicama u rukama. Nakon nepunih pet minuta oni se vraćaju u hodnik Paviljona B, takođe sa pendrecima. To se vidi na snimcima sa nadzornih kamera ZIKS-a, koji su juče odgledani u sudnici danilovgradskog Osnovnog suda.

U tom sudu pred sutkinjom Sonjom Keković nastavljeno suđenje robijašima Goranu Vukčeviću (36), Luki Lučiću (33), Srđanu Vujoviću (38), Mirku Kontiću (35), Milivoju Spasojeviću (26), Dejanu Dediću (24), Vladimiru Zindoviću (33), Petru Damjanoviću (35) i Dejanu Parađini (35).

Oni su optuženi za napad na službenike ZIKS-a Miloša Prelevića, Bobana Nikčevića, Ivana Popovića, Vuka Ivanovića, Predraga Radulovića, i Radomira Boškovića. Stražari su ranije na suđenju tvrdili da nijedan od njih nije imao palicu, i da su na poligon izašli samo da bi “izdvojili Vukčevića iz grupe” i razgovarali sa njim.

Na snimku koji pokazuje vrijeme od dvadesetak minuta nakon tuče, vidi se veća grupa osuđenika, među kojima su i optuženi, kako se vraćaju u paviljon. Neki od optuženih nose metalne šipke u rukama, a dvojica tegove.

U 15.25 sati Parađin udara nogom u vrata jedne od soba, a potom mu Spasojević pomaže da skinu vrata i postavljaju ih kao barikadu na početku hodnika. Minut kasnije osuđenik koji nije identifikovan skida još jedna vrata, koja polaže ukoso preko već postavljenih.

Vujović nakon toga pokušava metalnom šipkom da slomi kameru, ali ga sprečava Vukčević, koji se penje na vrata i okreće kameru. Optuženi su na početku suđenja tražili da se udalje iz sudnice, protestujući što je odbijen njihov zahtjev za izuzeće tužioca Miroslava Turkovića.

Bonus video: