Kreće Premijer liga

0 komentar(a)
Prvenstvo Crne Gore, šah, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Prvenstvo Crne Gore, šah, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 26.09.2015. 08:02h

Od danas do 4. oktobra, u ambijentu Umjetničke galerije "Velimir A. Leković" u Baru, održaće se najjače ekipno šahovsko takmičenje u Crnoj Gori – Premijer liga, saopšteno je iz Šahovskog saveza Crne Gore.

U Ligi učestvuju Nikšić, Rudar (Pljevlja), Rumija (Bar), Mladost (Nikšić), Budućnost (Podgorica), Crnogorac (Cetinje), Bijela Krušo niskogradnja (Herceg Novi), Mimoza (Tivat), Elektroprivreda (Nikšić) i Kotor.

"Titulu brani Budućnost koja je i ove godine glavni favorit. Za nju igraju velemajstori Ivan Ivanišević, Robert Markuš i naš šampion Nikola Đukić Najveći protivnik Budućnosti u borbu je Crnogorac sa Cetinja koju predvode mlada mađarska zvijezda Ričard Raport i velemajstori Miloš Perunović, Dragan Kosić i legenda crnogorskog šaha Božidar Ivanović", navodi se u saopštenju ŠSCG.

Dvije prvoplasirane ekipe stiču pravo igranja u Kupu evropskih šampiona a dvije posljednjeplasirane ekipe ispadaju iz lige.

Svečano otvaranje u 15 sati, a redovna kola će se igrati od 15.30 časova, osim posljednjeg koje 4.oktobra počinje u 10 časova.

Bonus video: