Ovo je crnogorski kandidat za Oskara

Film “Ti mene nosiš ”, koji je nastao u koprodukciji Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, na konkurs Ministarstva kulture kandidovala je producentska kuća “Galileo production” iz Podgorice
71 pregleda 5 komentar(a)
Ti mene nosiš, Foto: Screenshot (YouTube)
Ti mene nosiš, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 25.09.2015. 18:16h

Dugometražni igrani film “Ti mene nosiš ”, prema scenariju i u režiji Ivone Juke, crnogorski je kandidat za 88. nagradu Oskar u kategoriji Najbolji strani film u 2015. godini, shodno odluci Selekcione komisije, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Film autorke Ivone Juke ispunio je sve uslove propisane Specijalnim pravilima Američke filmske akademije i bio jedini prijavljeni kandidat na javni konkurs Ministarstva kulture.

Selekciona komisija u sastavu: reditelji Gojko Kastratović, Marija Perović i Željko Sošić, producenti Zoran Živković i Sanja Jovanović, dramski pisac Stevan Koprivica i glumica Ivana Mrvaljević, odlučila je tajnim glasanjem da Jukin film bude ovogodišnji kandidat za najprestižnije svjetsko filmsko priznanje.

Film “Ti mene nosiš ”, koji je nastao u koprodukciji Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, na konkurs Ministarstva kulture kandidovala je producentska kuća “Galileo production” iz Podgorice.

“Ministarstvo kulture, shodno članstvu u panevropskoj mreži European Film Promoton, obezbijediće krajem godine promociju ostvarenja “Ti mene nosiš” u Wilshire Screening Room na Beverli Hilsu, u okviru Američkog filmskog marketa”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: