Kvjat prije kiše do 1. mjesta na treningu

Taman kada je 21-godišnji Rus po laganoj kiši prošao kroz ciljnu liniju i za 23 hiljadita dijela sekunde pretekao Nika Rozberga, nad Suzukom se nebo “otvorilo”
2 komentar(a)
Danijl Kvjat, Foto: Reuters
Danijl Kvjat, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2015. 17:30h

Sedam dana nakon što je u Singapuru postao prvi Rus koji je bio najbrži na treningu u istoriji Formule 1, Danijl Kvjat je u Japanu pokazao da to nije bila slučajnost i da je spreman za velika djela - 21-godišnji pilot Red Bula je bio najbrži na prvim treninzima na vlažnoj stazi Suzuka i pokazao da će biti u igri za drugi podijum u karijeri.

Svi najbolji rezultati na drugom treningu su postignuti u prvoj polovini, kada su vozači na gumama za promjenljivo vrijeme prolazili kroz djelove staze koja se sušila.

Taman kada je Kvjat po laganoj kiši prošao kroz ciljnu liniju i za 23 hiljadita dijela sekunde pretekao Nika Rozberga, nad Suzukom se nebo “otvorilo”.

Svi vozači su brže-bolje pobjegli u boks po gume za kišu, a neki su ostali u garažama, kako bi izbjegli indicente na stazi koja je prošle godine bila kobna za Žila Bjankija...

Treći na drugom, bržem treningu, bio je Luis Hamilton sa zaostatkom od 0,576 sekundi za Rusom čija je adresa u Rimu.

- Nije moglo puno da se nauči. Nebitno je šta smo uradili danas, kada tokom ostatka vikenda neće biti kiše - rekao je Crni Biser za BBC.

Na drugoj sesiji u Japanu četvrti je bio još jedan vozač Red Bula, Danijel Rikardo, ispred tandema Ferarija Sebastijan Fetel - Kimi Raikonen. Njih trojica su u drugačijem redosljedu (Fetel - Rikardo - Raikonen) bili na pobjedničkom postolju u Singapuru, ali je pitanje da li i na Suzuki mogu da nadvise Mercedes.

Na jednoj od svega nekoliko staza u obliku osmice na svijetu ima mnogo brzih krivina, koje najviše odgovaraju performansama “srebrnih strijela”.

Trka u Japanu počinje u nedjelju u 7 časova po našem vremenu, a kvalifikacije su u subotu u 8 sati.

Bonus video: