Krković svjedok saradnik u slučaju protiv Pavićevića?

Advokat Dušan Lukšić kazao je "Vijestima" da nije dobio rješenje, ali da ga je u telefonskom razgovoru Pavićević pozvao i rekao: "Evo došla je policija po mene, moram da prekinem razgovor"
152 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Pavićević, Foto: Filip Roganović
Žarko Pavićević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.09.2015. 16:54h

Bivša direktorica Zavoda za izgradnju Bar Danijela Krković mogla bi da bude svjedok saradnik u predmetu protiv bivšeg predsjednika Opštine Bar Žarka Pavićevića, tvrdi dobro obaviješteni sagovornik TV Vijesti.

Osumnjičena je, kako saznaje TV Vijesti, prst u Pavićevića uperila odmah nakon privođenja.

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici je ranije danas prihvatilo žalbu specijalnog tužioca i odredilo pritvor do 30 dana Žarku Pavićeviću, bivšem predsjedniku Opštine Bar, javlja TV Vijesti.

Advokat Dušan Lukšić kazao je "Vijestima" da nije dobio rješenje, ali da ga je u telefonskom razgovoru Pavićević pozvao i rekao:

"Evo došla je policija po mene, moram da prekinem razgovor". Branilac je dodao da zbog toga ne može da komentariše rješenje Višeg suda jer nije upoznat sa sadržinom.

"Viši sud u Podgorici je danas 25.09.2015. godine, donio rješenje kojim je uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore i rješenje sudije za istragu, kojim je odbijen predlog Specijalnog tužilaštva da se odredi pritvor prema okrivljenom Pavićević Žarku, preinačio na način što je okrivljenom Pavićević Žarku odredio pritvor. Po ovom rješenju pritvor okrivljenom Pavićević Žarku može trajati najduže mjesec dana", navodi se u saopštenju samostalne savjetnice za odnose sa javnošću Višeg suda Aide Muzurović.

Bivši gradonačelnik Bara pušten je juče da se brani sa slobode, nakon što je osumnjičen da je lokalni budžet oštetio za više miliona eura.

Sudija Miroslav Bašović juče nije prihvatio razloge Specijalnog tužilaštva za određivanje pritvora Pavićeviću, ocjenjujući ih kao neosnovane.

Specijalno državno tužilaštvo, zbog odluke Bašovića da ne prihvati prijedlog tog tužilaštva za određivanje pritvora Pavićeviću, smatra da sud opstruira istragu Tužilaštva.

"Naš konačan stav je da u ovakvim okolnostima nijesmo u mogućnosti da nesmetano vodimo istrage po pitanju krivičnih djela iz oblasti visoke korupcije”, piše u žalbi Specijalnog tužilaštva, koja je jutros stigla u Viši sud, a u koju su “Vijesti” imale uvid.

Specijalno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenje istrage protiv Pavićevića i Danijele Krković, bivše direktorice Zavoda za izgradnju Bara.

Bonus video: