DUO VEČERAS ISPRED KARVERA

Nikčević i Bulatović se vraćaju izvornom zvuku

Kompozicije sa albuma Ritmico nosiće drugačiju atmosferu
1 komentar(a)
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.09.2015. 12:51h

Crnogorski gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević  nastupiće večeras ispred knjižare Karver. Koncert je dio programa “Noć istraživača” kojom se obilježava završnica Dana nauke.

Publika koja dođe od 22 sata imaće priliku da uživa u novim kompozicijama sa aktuelnog albuma “Ritmico”, ali i onim sa prethodnih projekata, a ulaz je slobodan.

“Polako se vraćamo našem izvornom zvuku-samo dvije gitare. Za razliku od koncerta koji smo imali u KIC-u, kada smo takođe svirali kompozicije sa našeg posljednjeg albuma, a pratilo nas je više muzičara, ovoga puta svi koji dođu čuće koliko dobro zvuče i uz samo dvije gitare. Kompozicije sa posljednjeg ali i naših prethodnih projekata, kad ih sviramo samo Srđan i ja, nose potpuno drugačiju, romantičniju atmosferu”, poručuje  Nikčević .

On se nada da sjutra neće biti kiše kako bi publika mogla da se opusti i uživa.

Prošle nedjelje duo Bulatović- Nikčević  prezentovao je i spot za kompoziciju “Snovi”.

“Snimali smo u najljepšem dijelu Crne Gore- Svetom Stefanu. Ovo je prvi put otkad ga je preuzeo 'Aman' da je neko snimao na toj lokaciji. Ali mi sa njima imamo sjajnu saradnju, čak smo svirali i na otvaranju tako da su nas pustili da boravimo čitav dan i snimamo, i to usred turističke sezone”, pohvalio se  Nikčević .

Spot je sniman u produkciji RTCG, pod rediteljskom palicom Miloša Pušonjića, dok je za kadrove snimljene dronom bio zadužen Miodrag Marković.

No, video za kompoziciju “Snovi” neće biti jedini sa kadrovima sa ove lokacije.

“Tog dana smo se svi rastrčali sa željom da snimimo što više kadrova. Kako smo tu misiju uspješno obavili, riješili smo da ostatak kadrova iskoristimo za dva naredna spota. Tako ćemo zahvaljujući upravo tom snimanju ekranizovati još i kompozicije 'Ljubav' i 'Ponoć' i na taj način spojiti te tri mini priče i napraviti trilogiju”, pohvalio se  Nikčević . 

Preporučujemo za Vas