Nikšićani oteli Kotoranina i pokušali da iznude 100.000 eura?

Nikšićani su oslobodili Markovića istog dana i zadržali njegov automobil kao garanciju da će im on isplatiti novac
206 pregleda 0 komentar(a)
policija pres, Foto: Savo Prelević
policija pres, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.09.2015. 15:36h

Pet osoba iz Nikšića uhapšeno je zbog sumnje da su oteli Kotoranina Predraga Markovića i pokušali da od njega iznude 100.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Nikšićani M.P. (28), Đ.P. (29), M.P. (23), V.M. (30) i R.J. (29), kako je kazao načelnik Odjeljenja bzbjednosti u Kotoru, Igor Popović, došli su Dobrotu gdje su pozvali Markovića da izađe ispred svoje kuće i zatim ga ubacili u njegov automobil "BMW X6" i odveli ga ne nepoznatu lokaciju.

"Oštećeni P.M. je 15. septembra 2015. godine, kako se sumnja, nasilno odveden ispred njegove porodične kuće u Kotoru na način što je uz upotrebu fizilke sile ubačen u njegovo vozilo "BMW X6" i odvezen na nepoznatu lokaciju. Na toj lokaciji P.M. je, sumnja se, više sati fizički zlostavljan od čega je zadobio i tjelesne povrede. Lica koja su ga otela su, sumnja se, od P.M. zahtijevala da im se preda 100.000 eura kako bi ga pustila. Oni su potom, kako se sumnja, oštećenog odvezli do njegove kuće gdje su ga izbacili iz vozila, a njegovo vozilo "BMW X6", vrijednosti oko 30.000 eura, su protivpravno oduzeli. Ta lica su zatim, sumnja se, oštećenog P.M. više puta pozivala telefonom i zahtijevala da im preda znatno manju sumu od prvobitno zahtijevane, kako bi mu vratila vozilo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je, kako je saopšteno, od M.P (28), oduzela pištolj "Browing patent" sa okvirom u kojem je bilo šest metaka cal. 7,65 mm, a koji je držao u ilegalnom posjedu. Pronađen je i oduzet i mobilni telefon koji je, kako se sumnja, korišćen u izvršenju krivičnog djela.

"Kriminalistička obrada koja je uslijedila, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, uputila je na sumnju da su M.P (28), Đ.P. (29) i V.M. (30) počinili predmetno krivično djelo otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, dok za druga dva lica – M.P. (23) i R.J. (27) za sada nema elemenata za procesuiranje krivične prijave", saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni M.P (28), Đ.P. (29) i V.M. (30) su uz krivičnu prijavu, privedeni ZVDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela. Osumnjičenom M.P. (28) se krivičnom prijavom na teret stavlja i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: