Art fest - Promocija i veze mladih umjetnika

Festival će, kako navode organizatori, dati Podgorici pečat modernog evropskog grada, čineći takozvani street art dostupan svim njenim građanima
51 pregleda 1 komentar(a)
Art fest (Novina)
Art fest (Novina)
Ažurirano: 24.09.2015. 18:27h

Art fest, u organizaciji Centra za afirmaciju mladih, zamišljen je kao moderan festival smješten u samom centru Podgorice (u Bokeškoj i Njegoševoj ulici), koji će tokom 25. i 26. septembra 2015. ugostiti veliki broj umjetnika iz različitih oblasti stvaralaštva. Festival će, kako navode organizatori, dati Podgorici pečat modernog evropskog grada, čineći takozvani street art dostupan svim njenim građanima. Jedan od ciljeva festivala je promocija i umrežavanje mladih umjetnika.

Dio projekta koji će se realizovati u Bokeškoj ulici je postavljanje mini pozornice na kojoj će se predstavljati mladi umjetnici iz Crne Gore i okruženja - glumci, muzičari, slikari... Ulica će biti zatvorena od 17 sati do ponoći.

Projekat Otvorena galerija predviđen je za predstavljanje radova studenata sa Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Fakulteta vizuelnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta iz Podgorice.

Mini sajam starih i polovnih knjiga je prvi tog tipa u Podgorici, a organizovaće se u posebno kreiranom prostoru. Na Mini sajmu će izlagati svoje stare publikacije crnogorski izdavači, a pozvani su i građani da pod povoljnim uslovima ponude stare i polovne knjige. Cilj ovg segmenta je afirmacija knjige i čitanja kao i skretanje pažnje mladim posjetiocima na važnost reanimacije stare kulturne građe.

U toku Art festa na lokacijama njegovog održavanja biće instalirani i info punktovi sa svim informacijama u vezi sa dvodnevnim događajima

Cilj projekta, kako navode organzatori, je kreiranje povoljnog ambijenta za prezentaciju mladih stvaralaca iz Crne Gore, promovisanje savremenih kulturnih sadržaja u otvorenom prostoru, oživljavanje, valorizacija i afirmacija urbanih tačaka i gradskih sjelina u Glavnom gradu i pokretanje festivala lokalnog karaktera koji bi kroz nekoliko godina postao jedna od prepoznatljivih manifestacija Podgorice.

Bonus video: